Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
11 яну
2017
 
 

НАП е запечатала 3 обекта в зимни курорти

Агенти на приходната агенция следят и за използване на луксозни автомобили за лични нужди.

2673 прочитания

Звеното за фискален контрол на НАП е започнало проверки и наблюдения на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина, съобщиха от приходната агенция. Данъчните следели движението на всички превозни средства към и от борсата, а освен това проверяват дали за продаваната стока има счетоводни и транспортни документи. Агентите на НАП следят също и дали за продажбите се издават касови бележки.

Агенти на приходната агенция следят и за използване на луксозни автомобили за лични нужди.

Акцията на столичната борса е част от по-мащабната контролна кампания, осъществявана от служители на НАП в зимните курорти в цялата страна. Досега те са извършили над 1200 проверки и наблюдения, като са отчетени най-много нарушения на данъчните изисквания в Пампорово, а най-малко в Банско. От агенцията твърдят, че са запечатали вече 3 обекта в зимни курорти, но не уточняват кои.

Прочетете още: Нов вирус се разпространява от името на НАП

По време на кампанията стотици инспектори на НАП съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на годината във всички зимни курорти, обясняват от приходната агенция. Те следят движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, под постоянно наблюдение са борси и тържища, каза още говорителят на НАП Росен Бъчваров.

„Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки“, допълват от НАП. В кампанията участвало и звеното за фискален контрол, като неговите служители проверявали не само движението на рискови, а и използването на луксозни автомобили за лични нужди.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас