Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 яну
2017
 
 

Apple ще пусне умни очила през 2018 г.?

2703 прочитания

Apple възнамерява да стъпи на пазара на умни очила и вече разработва свой конкурент на Google Glass. Това съобщи Bloomberg, позовявайки се на информиран източник. Според наличната информация компанията работи съвместно производителя на оптични продукти Carl Zeiss.

От Apple засега не са коментирали информацията. Съобщава се обаче, че в края на миналата година представители на компанията са водили преговори с доставчици на дисплеи, предназначение за очила. Засега обаче става дума за малка партия, вероятно предназначена за вътрешни тестове.

VR очилата на Zeiss

Прочетете още: Продажбите на VR и AR очила ще се удвояват ежегодно до 2020 г.

Carl Zeiss предлага на пазара свой продукт за виртуална реалност – VR One Plus, работещ в комбинация със смартфон. Подобни предложения имат Samsung, Google и други компании.

Apple пък вече е демонстрирала интерес областта на допълнената реалност (AR), като технологията е споменавана не веднъж от ръководителя на компанията, Тим Кук. По думите му тя носи голям потенциал за клиентите, както и големи възможности за печалби. Засега обаче няма информация кога и как компанията възнамерява да навлезе в сферата.

Google Glass

Интересно е да се припомни провалът на споменатия проект Google Glass. Той получи широк медиен отзвук много преди пускане на пробна серия на очилата в продажба през 2014 г. В последствие обаче потребителите установиха, че устройствата на практика не предлагат кой знае какво. През януари 2015 г. Google преустанови продажбите.

Тестовите Google Glass струваха 1500 долара и предлагаха възможност за правене на снимки и видео, ползване на навигация, изпращане на съобщения (чрез Bluetooth връзка със смартфон) и т.н. Една от най-сериозните критики към продукта се оказа свързана с неприкосновеността на личния живот, като основна причина за това се посочваше възможността за незабележимо заснемане на видео.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас