Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 яну
2017
 
 

Yahoo става Altaba след изкупуването от Verizon

Промяната в Yahoo е част от прехода на интернет гиганта към инвестиционна компания.

2275 прочитания

Yahoo ще промени името си на Altaba след като завърши продажбата на своя интернет портал на Verizon. Главният изпълнителен директор Мариса Майер и съоснователят на компанията Дейвид Фило също ще напуснат, обявиха от Yahoo пред регулатора в понеделник.

Промяната в Yahoo е част от прехода на интернет гиганта към инвестиционна компания.

Промените са част от сделката на стойност $4,8 милиарда, сключена през юли 2016 г., с която Yahoo.com бе продадена на Verizon.

Прочетете още: Verizon купува Yahoo за $4,8 млрд.

След завършване на сделката Yahoo ще се превърне в инвестиционна компания и бордът на директорите ще бъде намален от 11 на 5 човека. Основните акции на Altaba ще са в китайския гигант в е-търговия Alibaba и в основния японски интернет портал Yahoo Japan.

Сделката с Verizon бе сериозно застрашена след като Yahoo разкри два големи пробива в своите потребителски бази данни. Последната бе обявена през декември 2016 г., но се е случила 3 години по-рано, като е включвала кражбата на подробности за 1 милиард потребители. Това означава, че това е най-големият пробив на интернет данни, разкрива публично.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас