Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 яну
2017
 
 

CES 2017: Алтерко показа нов модел детски часовник – MyKi Touch

3559 прочитания

Подобрена версия на популярния си детски смарт часовник MyKi представи българската компания Алтерко Роботикс по време на изложението CES 2017 в Лас Вегас, САЩ. Новият MyKi Touch предлага по-добра работа на функцията по локализация, оптимизиран дизайн и устойчивост, като и разширен избор от цветове. Добавена е и възможност за разговори с други деца, притежаващи същия продукт.

„Една година след старта на продажбите на нашия GPS/GSM часовник MyKi Watch имаме удоволствието да представим един напълно нов и изключителен модел часовник за деца – обяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Новият продукт ще се появи на пазара напролет.“

MyKi Touch по време на CES 2017

Прочетете още: Български тракер за домашни любимци бе представен на IFA 2016

По думите на Димитров MyKi Touch не измества първия, който в момента е на пазара. Двата продукта се допълват, защото новият модел разширява горната възрастова граница на децата, които ще могат да го ползват. Myki Watch е по-подходящ за деца от 4 до 8 години, докато MyKi Touch е за деца от 7 до 10 години.

MyKi Touch разполага с цветен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, който е чувствителен на допир, и меню изцяло от картинки, които са лесно разбираеми за децата. Първоначално ще се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации. Устройството разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и т.н. Детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна, подчертават от компанията.

На CES 2017, освен носимите си устройства, Алтерко показа и нови продукти за интелигентно управление на дома: камерата Shelly Eye и сензора Shelly Sens, както и с подобрената 3G/4G версия на контролера SHE – елементи на системата за автоматизация на дома.

Отделно бяха демонстрирани и тракерът за домашни любимци MyKi Pet, както и възможността за гласовото управление на дома чрез смарт релетата на компанията Shelly и популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home.

Сред пределоженията на компанията е е Shelly EYE – камера с вградена 3G карта и Wi-Fi, която дава възможност на собственика във всеки момент да види какво се случва в неговия дом или офис. Благодарение на инфрачервен модул, дори при пълен мрак, камерата предава черно-бяло изображение. Информацията от записаните събития се пази до 1 месец назад. „При движение в стаята Shelly EYE автоматично превключва на запис и изпраща информация на мобилния телефон на потребителя“ – коментира Димитър Димитров.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас