Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
06 яну
2017
 
 

Microsoft с пакет от облачни услуги за умни автомобили

3087 прочитания

CES се превърна в първото автомобилно шоу за тази година. На тазгодишното издание на изложението големи автопроизводители показаха функции на свои бъдещи модели. Microsoft също има желанието да стъпи на този пазар и в Лас Вегас разкри нов пакет от услуги.

Т.нар. Connected Vehicle Platform на компанията събира на едно място предложения като Azure IoT Hub, Cortana Intelligence Suite, Microsoft Dynamics и т.н. В допълнение към пакета могат да бъдат интегрирани Office 365, Skype for Business и Cortana.

Автомобил с компютърно-асистирано управление на паркинга пред конгресния център в Лас Вегас, където се провежда CES 2017.

Прочетете още: BlackBerry ще разчита на софтуер за автомобили за вдигане на приходите

Стъпката, предприета от Microsoft, не е изненадваща. Компанията често пакетира облачни услуги и ги предлага за различни сфери. Освен това нейни представители от известно време споделят, че целта й в сферата ще е да подпомага производителите на свързани автомобили, а не да предлага свои превозни средства.

Доставчиците на коли могат да използват части от платформата, като Cortana Intelligence Suite и Azure IoT Suite или да внедрят целия пакет. От Microsoft разполагат с визия за умни автомобили, които, подобно на мобилните устройства, могат да помагат на хората да бъдат по-продуктивни.

От техническа гледна точа потребителите ще разчитат на Azure IoT Hub за изпращане на съобщения от автомобила до облака на Microsoft и обратно. Данните за превозното средство ще се обработват и на тяхна база ще се предлагат различни услуги.

Функционалности като Skype и Cortana пък ще добавят VoIP комуникации, както и възможност за гласова интеракция със системата по време на движение.

Renault Nissan е първата компания, която ще възприеме цялата платформа за своите свързани автомобили, включително виртуалния помощник Cortana. Производителят вече използва Azure и сегашната стъпка представлява разширяване на партньорството с Microsoft.

Разбира се, Microsoft не е новак в сферата на автомобилите. Компанията е едър доставчик на технологии за производители като Volvo и BMW.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас