Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 яну
2017
 
 

Seagate работи заедно с DJI върху нов твърд диск за дронове

2494 прочитания

Дроновете могат да генерират големи количества данни по време на полет и, особено когато заснемат видео, се нуждаят от много памет. Според Seagate за 25-минутен полет могат да бъдат създадени 120 GB и компанията има амбицията да създаде ново решение за съхранение на данни предназначено специално за автономни летящи средства.

Компанията си партнира с производителя на дронове DJI Robotics върху продукт, който възнамерява да представи по-късно през 2017 г.

Inspire 2 на DJI ще предлага до 7 часа полет и ще може да записва 4K видео.

Прочетете още: Солитрон е дистрибутор на световния производител на дронове DJI

Seagate засега не коментира от какъв тип ще е новото устройство за съхранение на данни. Производителят има широк опит при решенията за настолни компютри, но дроновете идват с уникални изисквания в тази насока. Точно затова е и партньорството с DJI.

Квадрокоптери като задаващия се Inspire 2 на DJI, който ще разполага с PCI-Express слот за свързване на твърдотелен диск със скорост на запис до 4,2 Gbps. Въпреки че са относително леки SSD-тата все пак намаляват и без това ограниченото време на полет на машината.

Разбира се енергийната ефективност не е единствения аспект, върху който работят двете компании. Дроновете генерират голямо количество данни чрез камерите си, но също така могат да записват маршрутите на полетите си, да сканират 3D обекти и да събират други данни.

Една CompactFlash или SD карта не би могла да предложи достатъчно пространство. Директният ъплоуд на такова количество данни директно в облака също засега е нереалистичен сценарий.

Също така едно подобно специализирано решение вероятно ще трябва да предлага още повишена физическа устойчивост и защита от неоторизиран достъп до данните. Всеки дрон може да претърпи авария и паметта му е добре да е защитена както от удар в земята или падане във вода, така и в случай, че устройството попадне в чужди ръце.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас