Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 яну
2017
 
 

74% от компаниите са били обекти на кибер атаки през последните 2 г.

2688 прочитания

Три от всеки четири едри организации са били подложени на многочислени атаки от страна на хакери през изминалите 24 месеца. Това сочи изследване на Resilient, която е част от IBM, и Ponemon Institute. В по-голяма част от тях (53%) е регистрирано поне едно изтичане на данни. Като основни проблеми в сферата на предотвратяването пък се посочва недостатъчното планиране и увеличената сложност на ИТ процесите.

66% от анкетираните компании посочват недостатъчното планиране и ниската предварителна готовност за основен проблем при борбата с кибер атаки. В 46% пък посочват като причина повишената сложност на използваните от бизнеса ИТ процеси. Нещо повече последният фактор нараства по-бързо от способността организациите да откриват и проследяват слабости в тях.

Прочетете още: Фалшиви заразени е-писма се разпространявали от името на НАП

По думите на Джон Брус, главен изпълнителен директор на Resilient, през 2016 г. компаниите по цял свят „така и не са се подготвили за реагиране и неутрализиране на инциденти“, свързани с кибер сигурността.

Ключова задача в сферата на борбата с кибер атаки, според експерти, е съкращаването на времето за реагиране. Според Лари Понемон, основател на Ponemon Institute, е налице и недостиг на компетентни специалисти в тази насока, както съответстващи процеси и технологии.

В се пак, според Понемон, се отчита увеличаване на интереса към темата и тя се превръща във все по-важна част от общата стратегия на предприятията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас