Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 яну
2017
 
 

Qualcomm глобена с $853 млн. в Южна Корея

1873 прочитания

Южно-корейска Комисия за справедлива търговия (Korea Fair Trade Commission, KTFC) наложи санкция в размер 853 млн. долара на Qualcomm за нелоялна конкуренция. Според агенцията със своите лицензионни практики компанията е нарушавала законодателството в страна а в продължение на години.

От KTFC обвиняват Qualcomm, че се е възползвала от доминантната си позиция на пазара на за нечестно договаряне на лицензи с производители на устройства и купувачи на чипове.

Qualcomm е лидер на пазара със своите процесори от серията Snapdragon и модемите, използвани от корейски компании като Samsung и LG. Компанията възнамерява да обжалва глобата, заявявайки че констатацията на KTFC, по повод нейните бизнес практики, са погрешни.

Прочетете още: Qualcomm навлиза на пазарите на компютри и сървъри

От производителя допълват, че неговите мобилни технологии са „допринесли за взривния ръст в сектора на мобилните комуникации в Корея и по света, донесли са огромна полза на потребителите и насърчава конкуренцията“ на различни нива от мобилния пазар.

Редно е да се отбележи, че това не е първата подобна санкция, наложена на компанията. През 2015 г. тя бе глобена с 975 млн. долара в Китай за монополни практики, включващи принуждаване на клиентите си да плащат повече. В Европа пък производителят бе обвинен, че плаща на свои големи клиенти да използват негови чипове и използва позицията си за да продава 3G и 4G модеми на занижени цени с цел разправа с конкуренцията.

Най-големите конкуренти на Qualcomm са Intel и Mediatek, които също предлага процесори и модеми. Счита се обаче, че техните продукти отстъпват по качество.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас