Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
23 дек
2016
 
 

През 2019 г. 20% от действията със смартфон ще стават с асистенти

3583 прочитания

42% от участниците в проведено от Gartner изследване в САЩ и 32% във Великобритания поне веднъж през последните три месеца са използвали т.нар. виртуален персонален асистент (VPA) на своя смартфон. Над 37 на сто от запитаните пък ползват подобни услуги поне веднъж на ден. От анализаторската компания очакват популярността на VPA през следващите години да нарасне до толкова, че през 2019 г. 20% от потребителските действия със смартфони ще се извършват с тяхна помощ.

Най-разпространените виртуални асистенти продължават да са Siri на Apple и Google Now. 54% от анкетираните ползват първия. До помощта на Google Now пък прибягват 48 на сто в САЩ и 41 – във Великобритания.

Прочетете още: Google Assistant бие Siri на Apple, но цената е поверителността?

За момента тези услуги могат да изпълняват само прости команди – настройка на будилник или за отправяне на заявка за търсене в интернет. В близко бъдеще обаче те ще са способни да се справят със по-сложни задачи, като изпълняване на финансови операции, базирайки се на минали и настоящи събития, считат от Gartner.

Интерфейси, позволяващи взаимодействие с устройствата с глас или жестове, т.е. с минимален физически контакт, ще бъдат стандартна част от повечето мобилни устройства през 2020 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас