Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
23 дек
2016
 
 

През 2019 г. 20% от действията със смартфон ще стават с асистенти

3795 прочитания

42% от участниците в проведено от Gartner изследване в САЩ и 32% във Великобритания поне веднъж през последните три месеца са използвали т.нар. виртуален персонален асистент (VPA) на своя смартфон. Над 37 на сто от запитаните пък ползват подобни услуги поне веднъж на ден. От анализаторската компания очакват популярността на VPA през следващите години да нарасне до толкова, че през 2019 г. 20% от потребителските действия със смартфони ще се извършват с тяхна помощ.

Най-разпространените виртуални асистенти продължават да са Siri на Apple и Google Now. 54% от анкетираните ползват първия. До помощта на Google Now пък прибягват 48 на сто в САЩ и 41 – във Великобритания.

Прочетете още: Google Assistant бие Siri на Apple, но цената е поверителността?

За момента тези услуги могат да изпълняват само прости команди – настройка на будилник или за отправяне на заявка за търсене в интернет. В близко бъдеще обаче те ще са способни да се справят със по-сложни задачи, като изпълняване на финансови операции, базирайки се на минали и настоящи събития, считат от Gartner.

Интерфейси, позволяващи взаимодействие с устройствата с глас или жестове, т.е. с минимален физически контакт, ще бъдат стандартна част от повечето мобилни устройства през 2020 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас