Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
23 дек
2016
 
 

Networx България ще ползва SDN услугите на София Конект

Стратегическо партньорство със телеком оператора Networx България сключи доставчика на телекомуникационни услуги на едро София Конект.

3994 прочитания

Стратегическо партньорство със телеком оператора Networx България сключи доставчика на телекомуникационни услуги на едро София Конект.

Стратегическо партньорство със телеком оператора Networx България сключи доставчика на телекомуникационни услуги на едро София Конект.

Според условията в договора, Networx, чиято мрежа (по данни на компанията) покрива около 500 000 домакинства в Северна България, ще използва SDN услугите на София Конект. По този начин специалистите на базирания в Русе доставчик на Интернет и ТВ услуги ще могат да управляват своята свързаност от всяка точка и от всяко устройство. Networx ще получи също директен защитен достъп до облачните платформи Amazon Web Services, Microsoft Azure и Google Cloud Platform, както и връзка към водещите доставчици на интернет свързаност (Internet Exchange Service Providers) в Европа и Северна Америка, обясняват от София Конект

Прочетете още: Четворен ръст за пет години се очаква на пазара на SDN

Същевременно София Коннект ще може да използва ресурсите на оптичната мрежа (FTTB) на Networx, която има множество точки на достъп на територията на цяла Северна България и Румъния. Телеком операторът Networx България е създаден през 2000 г. от група студенти от РУ „Ангел Кънчев“, като постепенно изгражда собствена оптична мрежа от типа FTTB, върху която оперира MAN мрежа, осигуряваща минимално времезакъснение на предоставяните услуги. Резервираността на услугите е двойна и тройна, което гарантира тяхната непрекъсната работа, твърдят от Networx. Портфолиото на компанията включва предлагат както услуги за домашни потребители – интернет достъп, цифрова, HD и 3D телевизия, безжичен интернет, така и услуги за корпоративни клиенти.

София Конект, от своя страна, e доставчик на едро на телекомуникационни услуги, свързвайки оператори от Балканите, Кавказкия регион и Близкия изток. По данни на компанията капацитетът на мрежата й е над 200 Gbps, като освен IP транзит, тя предоставя VPN услуги, виртуални точки на присъствие, наемане на „тъмно влакна“ (dark fiber) и др.

„Изключително развълнувани сме от възможността да обявим своето сътрудничество с Networx. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа, защото вярвам, че това партньорство ще донесе позитиви както за нашите компании, така и за клиентите ни“, коменира Юлий Нушев, изпълнителен директор на София Коннект.

„Възможността да си партнираме със София Коннект е повече от добра новина за нас и за нашите клиенти! Щастливи сме, че двете компании ще стартират новата 2017 година с едно многообещаващо партньорство“, допълва изпълнителният директор на Netwokx България Свилен Максимов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас