Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
21 дек
2016
 
 

Новата версия на Microsoft Dynamics NAV може да се самообучава

3923 прочитания

Технологиите за „машинно обучение“ (machine learning) позволяват на компаниите да прогнозират своите продажби и по този начин да управляват много по-добре продуктовите си наличности. Такава технология е внедрена в новата версия на системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV на Microsoft.

Машинното обучение обхваща технологии, позволяващи най-общо на компютрите да се обучават сами, без предварително програмиране. Потенциалните приложения включват подобряване работата на интернет търсачките, разпознаване на изображения и т. нар. „компютърно зрение“ (computer vision), филтрирането на нежеланите рекламни съобщения и др.

Прочетете още: Тим ВИЖЪН България вече предлага у нас Microsoft Dynamics NAV под наем

Функционалността е налична в софтуерното допълнение „Прогнози за продажби и инвентар“ (Sales and Inventory Forecast) на новата версия на ERP системата Microsoft Dynamics NAV. Това й позволява да предоставя на мениджмънта прогнозна информация за очакваните продажби, вероятността от изчерпване на количества от определени продукти и потенциалната нужда от нови наличности. Модулът използва аналитичното решение Cortana Intelligence, за да предсказва бъдещите продажби на база на досегашната история на продажбите и установените модели в дейността на компанията.

„Изкуственият интелект и машинното обучение са бъдещето на софтуерните технологии и не е чудно, че те навлизат толкова бързо в системите за управление на бизнеса. Очаквам в бъдеще това да добави редица нови функционалности към ERP решенията, предоставяйки на ръководителите на компаниите изпреварваща информация за бъдещите тенденции в дейността им и в крайна сметка – повишавайки значително конкурентоспособността на фирмите, използващи такива софтуерни системи“ - заяви Анастас Шопов, мениджър Бизнес консултиране в Тим ВИЖЪН България, доставчик на Dynamics NAV.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас