Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Наука и техника
21 дек
2016
 
 

Нов български медицински уред лекува фрактури, болки и ставни проблеми

4025 прочитания

Иновативен медицински уред, който лекува фрактури, ставни проблеми и облекчава редица болки чрез електромагнитно поле представи българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура „БТЛ Индъстрийз” (BTL Industries). Уредът се нарича „Супер индуктивна система“ (Super Inductive System – SIS) и е патентован от българския офис на компанията, която е една от водещите международни организации в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура.

Апаратът Super Inductive System работи чрез електромагнитно поле с висок интензитетАпаратът работи чрез електромагнитно поле с висок интензитет, което въздейства върху невро-мускулната тъкан на тялото и влияе положително върху тъканите. По този начин се стимулират мускулни контракции, стимулира се кръвообращението и метаболизмът на тъканите, освобождават се и се раздвижват ставите.

Иновативната система има множество приложения. Тя може ефективно да облекчава различни болки, свързани с опорно-двигателната и нервната система, да спомага за лечението на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на ставите. Може да бъде използвана ефективно за лечението на болки в опорно-двигателния апарат и нервната система, както и за подпомагане регенерацията на износения хрущял на ставната капсула. Терапията със Супер индуктивната система е безболезнена и често положителният ефект се усеща от пациентите мигновено.

Прочетете още: Специализиран CAD софтуер улеснява работните процеси в BTL Industries

Уредът разполага с иновативна бобина, генерираща електромагнитното поле и шест-точково гъвкаво рамо, което улеснява употребата. Работи с широк диапазон от честоти, достигащи до 150 Hz и интезитет, достигащ до 2,5 Т. В него е внедрена и иновативна охлаждаща система, която осигурява по-ефективно охлаждане на бобината и позволява по-продължителната й работа.

Продуктите на "БТЛ Индъстрийз" са фокусирани в три основни направления - Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина. Тя има директни офиси в повече от 54 страни на пет континента. В компанията работят над 1300 служители, включително и 120 инженери, фокусирани в развойна дейност.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас