Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
21 дек
2016
 
 

Schneider Electric пак е сред лидерите при софтуера за управление ЦОД

3815 прочитания
Страница 1 от 2

Schneider Electric за трета поредна година е позиционирана от Gartner в лидерския квадрант на доклада Магически квадрант за софтуера за управление на центрове за данни (DCIM), съобщиха от българския офис на компанията. Основен принос за това има софтуерният пакет StruxureWare, модулен интегриран пакет за DCIM приложения.

Базовата платформа StruxureWare Data Center OperationБазовата платформа StruxureWare Data Center Operation може да бъде допълнена според нуждите от 10 различни модула, осигуряващи още по-голяма функционалност, обясняват от Gartner. StruxureWare е част и от по-широкото портфолио на Schneider за ЦОД с фокус върху управлението на центъра и неговата оперативна ефективност през целия му жизнен цикъл. Наскоро компанията пусна и нов софтуерен пакет за облачни решения и решения за колокация.

Дигиталната услуга StruxureOn свързва физическата инфраструктура на центъра за обработка на данни към облака на Schneider Electric. С нейна помощ се осъществява наблюдение на системата, базирано на работни данни в реално време, което позволява обслужване на критичното оборудване, преди да възникне проблем, като целият процес може да се извършва през мобилно приложение.

Прочетете още: Шнайдер Електрик дари оборудване на Техническия университет – Варна

“Динамично развиващи се фактори като Интернет на нещата, конвергенцията, „всичко като услуга“ (Everything as a service – EaaS) и облачните услуги, водят до повишаване на разходите в центровете за обработка на данни. Осигуряването на максимална ефективност на центровете за данни, без значение от заобикалящата ги среда, изисква гъвкава, свързана, интелигентна експлоатация, базирана на наличието на експлоатационни данни”, казва Ким Повлсен, вицепрезидент и генерален мениджър на направление „Дигитални услуги и софтуер за центрове за обработка на данни“ в Schneider Electric.

Софтуерът StruxureWare за центрове за данни дава възможност на потребителите по-лесно да наблюдават и да анализират инфраструктурата, за да поддържат непрекъсната работа, да намалят рисковете от престой, както и разходите за поддръжка.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас