Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
21 дек
2016
 
 

Schneider Electric пак е сред лидерите при софтуера за управление ЦОД

1556 прочитания, 0 коментара
Страница 1 от 2

Schneider Electric за трета поредна година е позиционирана от Gartner в лидерския квадрант на доклада Магически квадрант за софтуера за управление на центрове за данни (DCIM), съобщиха от българския офис на компанията. Основен принос за това има софтуерният пакет StruxureWare, модулен интегриран пакет за DCIM приложения.

Базовата платформа StruxureWare Data Center OperationБазовата платформа StruxureWare Data Center Operation може да бъде допълнена според нуждите от 10 различни модула, осигуряващи още по-голяма функционалност, обясняват от Gartner. StruxureWare е част и от по-широкото портфолио на Schneider за ЦОД с фокус върху управлението на центъра и неговата оперативна ефективност през целия му жизнен цикъл. Наскоро компанията пусна и нов софтуерен пакет за облачни решения и решения за колокация.

Дигиталната услуга StruxureOn свързва физическата инфраструктура на центъра за обработка на данни към облака на Schneider Electric. С нейна помощ се осъществява наблюдение на системата, базирано на работни данни в реално време, което позволява обслужване на критичното оборудване, преди да възникне проблем, като целият процес може да се извършва през мобилно приложение.

Прочетете още: Шнайдер Електрик дари оборудване на Техническия университет – Варна

“Динамично развиващи се фактори като Интернет на нещата, конвергенцията, „всичко като услуга“ (Everything as a service – EaaS) и облачните услуги, водят до повишаване на разходите в центровете за обработка на данни. Осигуряването на максимална ефективност на центровете за данни, без значение от заобикалящата ги среда, изисква гъвкава, свързана, интелигентна експлоатация, базирана на наличието на експлоатационни данни”, казва Ким Повлсен, вицепрезидент и генерален мениджър на направление „Дигитални услуги и софтуер за центрове за обработка на данни“ в Schneider Electric.

Софтуерът StruxureWare за центрове за данни дава възможност на потребителите по-лесно да наблюдават и да анализират инфраструктурата, за да поддържат непрекъсната работа, да намалят рисковете от престой, както и разходите за поддръжка.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас