Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 дек
2016
 
 

Компании от САЩ показаха решения за е-управление и сигурност

2939 прочитания

9 американски ИТ компании представиха своите решения в областта на е-управлението и киберсигурността пред 40 служители от 22 правителствени агенции по време на конференция в Правец. Тя бе част от серия събития на Посолството на САЩ и Търговския департамент на САЩ.

Cisco, Dell-EMC, F5 Networks, Fortinet, HPE, Microsoft, Oracle, Palo Alto и VMware споделиха своите добри практики за правителствен облак, интернет на нещата (IoT), решения за е-управление, мрежова сигурност в правителството, както и решения за сигурност и защита на информацията в центрове за данни.

Прочетете още: Интернет на нещата и миграция към облаци и на форума на ICT Media

Гости на конференцията бяха служители от Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, Министерство на правосъдието, Министерство на транспорта и ИКТ, Министерство на образованието и науката, новосъздадената Държавна агенция за “Електронно управление”, Администрацията на Президента, Държавен фонд „Земеделие“, Комисията за защита на конкуренцията, Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение", летище София, общините София и Русе, Държавна агенция за национална сигурност и други. В събитието взеха участие представители на американските ИТ компании от България, Румъния, Сърбия, Чехия, Полша и Обединеното кралство.

Освен събитието в Правец Търговския департамент на САЩ в България организира и 2 кръгли маси на тема киберсигурност с участието на заместник-помощник секретаря по международна търговия на Търговски департамент Кен Хаят, а втората – с участието на един от главните ИТ директори на Търговския департамент Джо Паива. Беше организирана и изключително успешната регионална търговска мисия в Югоизточна Европа за киберсигурност с участието на 10 водещи фирми от САЩ.

Един от акцентите на събитието беше кръгла маса на тема „Дигиталната трансформация в публичния сектор“, където българските държавни служители и американските ИТ компании обсъдиха потенциалното си сътрудничество, предстоящите проекти и обмен на информация между правителствените агенции и бизнеса. Предвиждат се последващи специализирани форуми, където ще се обсъдят технически решения за киберсигурност на правителствения облак, както и приоритетно използване на облака вместо центровете за данни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас