Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
14 дек
2016
 
 

Заедно в час, СофтУни и Академия на Телерик - новатори в образованието

6586 прочитания

Фондация „Заедно в час“, „Софтуерен университет“ ООД (СофтУни) и Академията на Телерик бяха отличени съответно на първо, второ и трето място в класацията “Новатори в образованието”. Резултатите от третото издание на конкурса бяха обявени на 13 декември в сградата на Висше училище по застраховане и финанси в столицата.

Евгения Пеева, изпълнителен директор на „Фондация „Заедно в час“, и Светлин Наков, съосновател на СофтУни, получиха отличията си.

Евгения Пеева, изпълнителен директор на „Фондация „Заедно в час“, и Светлин Наков, съосновател на СофтУни, получиха отличията си.

Прочетете още: Четирима българи са сред топ новаторите в Европа за 2016-а

За Академията на Телерик отличени са съоснователите на Телерик (понастоящем Progress) Светозар Георгиев и Васил Терзиев.

За трета година порталът за образователни новини Uchi.bg подготви класацията на българи, които според създателите на сайта имат най-значим принос за позитивна промяна в образованието в България. В тазгодишното издание участват общо 45 личности, организации и инициативи.

Крайната подредба в класацията определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата), поясняват от портала.

Амбицията на организаторите е всяка година класацията да насочва общественото внимание към личностите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания или правят ученето по-достъпно за повече хора.

Класацията “Новатори в образованието” е изготвена от жури, включващо представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти, с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас