Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
09 дек
2016
 
 

Мусала Софт придоби русенския разработчик Върбанов Софт

Всички служители на русенската компания вече са в местния офис от Мусала Софт.

3077 прочитания

От началото на декември т.г. русенската софтуерна компания Върбанов Софт е част от Мусала Софт. Всички служители на Върбанов Софт са вече в офиса на Мусала Софт в Русе, като продължават работата си по досегашните си проекти, съобщиха от компанията.

Основен клиент на русенските разработчици е Perkin Elmer (http://www.perkinelmer.com), един от водещите световни биотехнологични играчи. „След транзакцията, в комбинация с опита на Мусала Софт в проекти в областта на подпомогнатата интелигентност в здравеопазването, базирани на IBM Watson, двата екипа създават мощно поле за развитие“, твърдят от Мусала Софт.

Придобиването на русенската фирма е първата неорганична стъпка в развитието на Мусала Софт, обясняват от компанията. Целта й е годишен ръст от 25% и поне 1000 служители към 2020 г. В момента Мусала Софт има офиси в София, Бургас, Русе, Скопие и концентрация на клиенти в Европа и САЩ. Повечето от тях са мултинационални компании в ИТ, телеком и финансовата индустрия, както и правителствени организации.

Прочетете още: ИТ индустрията страда от дефицит на хора с лидерски и меки умения

„Радвам се, че станахме част от голямото семейство на Мусала Софт, сигурен съм, че взех правилното решение за мен и моя екип и за всички ни предстоят успешни години заедно“, коментира Свилен Върбанов, управител на Върбанов Софт.

„Винаги сме изключително внимателни при разрастването на Мусала Софт. Независимо от темповете, избираме партньорите, с които работим и локациите, в които стъпваме така, че да запазваме и развиваме мусаленския дух. Убедена съм, че Върбанов Софт е правилен избор за всички ни. С тях засилваме присъствието си в Русе, където ще продължим да партнираме с университета, общината и местната ИТ общност и да търсим нови попълнения и през 2017 г.“, добавя Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас