Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
07 дек
2016
 
 

Windows 10 устройства показаха партньори на Майкрософт

4306 прочитания

Демонстрации на последни модели ултрабуци и лаптопи, работещи с Windows 10, организира Майкрософт България. В събитието, наречено Device Days 2016, взеха участие хардуерните партньори на компанията HP, Lenovo и Dell. То премина под надслов „Дигиталната трансформация на бизнеса с Windows 10”.

Device Days 2016 се проведе с акцент и върху образованието. Теодор Милев, мениджър устройства за образованието в Майкрософт за Централна и Източна Европа, представи иновациите в Windows 10 Education изданието на операционната система – приложението “Take A Test”, което предоставя сигурен онлайн инструмент за оценяване на знанията по време на изпити и функцията Windows Ink, чрез която могат бързо да се съставят бележки, да се правят редакции и да се добавят коментари във всякакъв вид документи.

Прочетете още: Скъпи таблети задържат пазара на повърхността в Европа

HP представени за пръв път Elite Slide. Модулното устройство съчетава функционалността на традиционен настолен компютър, станция за безжично зареждане и хъб за конферентни разговори през Skype for Business. HP Elite Slide позволява свързването на до три монитора, а връзката между отделните модули се извършва чрез USB-C портове. Устройството предлага високо ниво на защита благодарение на софтуерните решения HP BIOSphere и HP Sure Start, както и заключване с пръстов отпечатък.

Lenovo България наблегнаха на едно от най-подходящите за сектора на образованието устройства Yoga book, който идва с дигиталната писалка, разпознаваща до 2048 нива на натиск и мобилните версии на приложенията от пакета Office 2016.

От Dell се фокусираха върху серията си Latitude, като част от устройствата в нея са създадени за ученици, студенти и преподаватели. От компанията акцентираха върху издръжливостта на устройствата, както и високото им ниво на софтуерна и хардуерна защита. Компанията обяви, че ще представи нови бизнес устройства, заедно със следващия ъпдейт на Windows Pro през февруари 2017.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас