Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
06 дек
2016
 
 

Мтел обяви нов роуминг план за ЕС, Сърбия и Македония

Планът Mtel Europe&Balkan разширява ЕС роуминг услугите към балканските страни.

3132 прочитания

Потребителите на Мтел, пътуващи в съседните балкански страни, които не са членове на Европейския съюз, вече няма да плащат солени роуминг сметки за телефония и интернет. С новия план Mtel Europe&Balkan те могат да плащат по 6,9 лв. на ден и да ползват в роуминг 1000 минути, 1000 SMS и 200 MB мобилен интернет, независимо дали се намират в страна от ЕС или в Турция.

За другите две популярни туристически и бизнес дестинации - Сърбия или Македония, планът включва по 100 минути и 100 SMS, както и 200 MB мобилен интернет, но само в препоръчителните в тези страни мрежи. Това са операторите VIP Mobile в Сърбия и VIP operator в Македония, които са част от същата група Telekom Austria Group.

При стандартния роуминг план на Мтел за Европейския съюз разговорите в Сърбия и Македония се плащат по доста по-солена тарифа – 6,99 лв. на минута за изходящо и 2,99 лв./минута за входящо повикване. Цената на 1 MB мобилни данни пък е 20,4 лв. без ДДС.

Прочетете още: Мтел обяви, че има 4G роуминг споразумения с 45 държави

С роуминг планът Mtel Europe&Balkan дневната такса от 6,90 лева се начислява само, ако за деня има реално потребление в роуминг в съответните мрежи. Тоест при липса на разговори, изпратени кратки съобщения или мобилен интернет не се начислява дневна такса, обясняват от Мтел. Услуга може да се активира и онлайн през сайта на компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас