“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
06 дек
2016
 
 

 омпании от “»« търс€т кадри от места с висока безработица

3688 прочитани€

»нициатива за наемане на работници за индустри€та от населени места с висока безработица извън област ѕловдив стартират компании в т.нар. „“раки€ икономическа зона“ (“»«).   ампани€та започва с ћонтана, Ћовеч, —ливен, Ѕ€ла —латина и —тамболийски и ще продължи с други 15 града в страната и чужбина. „рез не€ организациите се над€ват покри€т част от недостигащите им кадри.

ѕрез 2017 г. в предпри€ти€та в “»« ще бъдат необходими 5 хил. души, съобщи нейни€т създател инж. ѕламен ѕанчев. ¬ тази цифра се включват приблизително: 600 специалисти с висше образование и 1000 средни специалисти.

—енсата “ехнолоджис Ѕългари€, јЅЅ Ѕългари€, Ѕелла Ѕългари€,  ауфланд Ѕългари€ и Ћибхер ’аусгерете - ћарица се обединиха около концепци€та за търсене на кадри не само от ц€лата страна, но и от чужбина.  омпаниите имат и подкрепата на община ѕловдив и  лъстер “раки€ икономическа зона.

ѕрочетете още: –екорден брой компании на седмото издание на Дƒни на кариератаУ

„авдар  аменов, —ветлозар ѕетров, —тефан —то€нов, ≈лза ћаркова и √ригор ≈ндрев по време на представ€нето на инициативата.

»нициативата започва с информационна кампани€, като свободните позиции в ѕловдив се обнов€ват посто€нно на уеб сайта на инициативата (http://plovdiv.careerdays.bg/), об€сни —ветлозар ѕетров, управител на JobTiger. »нформационни дни на кариерата са следващата стъпка, като работодателите ще представ€т, както отворени позиции в предпри€ти€та си в региона на ѕловдив, така и възможностите и услови€та за трудова миграци€ и ще могат да се срещнат с местните общности, за да инициират процеса по подбор на персонал.

ѕърви€т етап ще обхване следните градове: ћонтана, Ћовеч, —ливен, Ѕ€ла —латина и —тамболийски. “е са избрани на база ниво на безработица, налични квалификации у безработните лица и потенциал за преместването им в ѕловдив. ќбщина ѕловдив от сво€ страна има готовност да осигури достатъчно места в училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства, допълни —тефан —то€нов, заместник-кмет “ќбразование и бизнес развитие”.

„авдар  аменов, оперативен мениджър на —енсата “ехнолоджис Ѕългари€, сподели, че компани€та има 2800 служители в Ѕългари€ в момента, като плановете са бро€т им да се увеличи до 4000 в следващите години. „“ърсим дългосрочни решени€ – налага ни се да мислим 5, 10, 15 години напред“, за€ви той.

≈лза ћаркова, изпълнителен директор на Ѕелла Ѕългари€, изтъкна, че и сега вс€ка компани€ има целенасочена политика за кадрите, но “»« ще продължава да се развива, за да привлече един от големите миграционни потоци на работници в страната.

”ве „ирнер, управител на клон –аковски на AЅЅ Ѕългари€, потвърди, че с 1600 работници в производството на компани€та в ѕловдив, то е от изключително значение за групата в европейски мащаб. Employer Branding, или изграждане на работодателска марка е нещо, в което компани€та влага усили€, за да привлече кадри.

 ауфланд Ѕългари€ оперира чрез 56 обекта в ц€лата страна, като предстои да откри€т 10 нови през 2017. ≈мил ƒимитров, директор направление „Ћогистика“, изтъкна колко важен за бизнеса на  ауфланд е централни€т склад в ѕловдив, който е оборудван с последна дума на техниката: „Ќашата стратеги€ е насочена към растеж, и затова подкреп€ме инициативата и см€таме, че за изпълнение на нашите стратегически задачи ще можем да успеем, ако работим заедно с всички в “»«.“

√ригор ≈ндрев от Ћибхер - ’аусгерете ћарица сподели подкрепата си за проекта: „¬€рваме в тази инициатива и сме уверени, че общите ни усили€ ще доведат до видими резултати“.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
ѕреглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

ѕреглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

 акви нови и интересни неща може да ни разкаже ѕламен Ѕоев от ≈лит —офтуер

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас