Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
06 дек
2016
 
 

През 2016 г. SQL Master Academy обучи над 200 SQL и BI експерти

Общият брой на завършилите курсисти на академията за изминалите 6 години вече надвишава 1200.

3483 прочитания

Над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy през 2016 г. Така общият брой на завършилите курсисти на академията вече надвишава 1200, съобщиха от обучителната компания. 

Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова - SQL Server експерт с повече от 15 г. опит, включващ дизайн и внедряване на решения в страната и чужбина. Тя е и един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта Microsoft SQL Server MCM. 

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, бизнес анализи и ITIL. Всеки курс включва практически примери, лабораторни упражнения и демонстрации. Отскоро академията има и нова зала за обучения със съвременно оборудване.

Прочетете още: 300 SQL програмисти участваха в проект на PROGRAMISTA

„Само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаването на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често“, коментира Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy.

Наумова е основател на българската група на потребителите на SQL Server и е редовен лектор на конференции в Европа. 

Академията е част от портфолиото на Инспирит – първата българска компания, чиято екпертиза е изцяло насочена към SQL Server. Компанията е създадена също от Маргарита Наумова, с предмет на дейност консултантски услуги и обучения в областта на SQL Server и BI. Екипът ѝ вече е реализирал над 50 проекта за клиенти в Норвегия, Дания, Великобритания, Швеция, Германия и България. През 2016 г. компанията утрои екипа си. 

Най-новите попълнения в Инспирит са Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни“, и Ива Велкова, младши консултант „Бази данни“ и инструктор в SQL Master Academy. 

Захариева натрупва своите задълбочени познания в сферата на SQL Server вследствие на 10-годишния си опит в ИТ в банковия сектор. Между 2006 и 2008 г. е работила в SG Експресбанк, а след това е заемала различни позиции в Райфайзенбанк преди да се присъедини към Инспирит. Именно компаниите от финансовия сектор са сред най-големите потребители на SQL Server в България.

Велкова има 4 г. опит с SQL Server. Включва се към инструкторския екип на Инспирит и създава заедно с Маргарита Наумова най-новия курс на академията - SQL Server Cloud Based Solutions. 

Розалина и Ива са преминали през курсовете на SQL Master Academy, преди да се присъединят към Инспирит.

„Стремежът ни е академията да се асоциира с място, където всеки - от начинаещия до експерта – ще получи най-доброто SQL и BI обучение, което да му влезе в работа още на следващия ден“, заяви Красимир Дончев, управляващ партньор в Инспирит и SQL Master Academy.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас