Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
05 дек
2016
 
 

Ericsson купи немски консултант в областта на OSS/BSS

Ericsson ще предложи работа на всички консултанти на Allolio&Konrad

4368 прочитания

Ericsson придоби 100% от германската консултантска фирма Allolio&Konrad, която е специализирана в трансформирането на бизнес операциите и ИТ системите на телекомуникационни оператори. Ericsson ще предложи работа на всички консултанти на Allolio&Konrad, съобщиха веднага от шведската компания.

Ericsson ще предложи работа на всички консултанти на Allolio&Konrad, специализирана в областта на OSS/BSS решенията.

Чрез придобиването Ericsson се стреми да подобри ефективността на операциите по цифровата трансформация на телекомите, постигайки по-добра синергия с консултантите.

Прочетете още: 29 млрд. свързани устройства през 2022 г., 18 млрд. ще са IoT

Създадена през 2001 г., Allolio&Konrad се е фокусирал предимно върху европейския телекомуникационен пазар, но усилено развива бизнеса си и с клиенти в областта на финансите и на комуналните услуги. В допълнение към опита си в управление на трансформацията на бизнеса и ИТ, Allolio&Konrad осигурява и услуги по гарантиране, стратегическо консултиране и изпълнение на програми, обясняват от Ericsson.

Придобиването ще увеличи възможностите за дигитална трансформация на Ericsson в Западна и Централна Европа, особено в областите на трансформация на процесите и управление на промяната.

Allolio&Konrad ще се запази като самостоятелна единица и ще продължи да работи с настоящите си клиенти, като същевременно ще споделя знания и опит с 18 000 консултанти и системни интегратори на Ericsson. „Крайната цел е фирмата да се превърне в гръбнака на консултантската организация на Ericsson за Западна и Централна Европа“, обяснява Валтер Д'Авино, директор за регион Западна и Централна Европа в Ericsson.

Сред клиентите на германските консултанти са Telefonica, Orange, Deutche Telekom, Vodafone, BT, O2. “Предизвикателства, с които се ангажира A&K, са уникални. Имаме методологии за структуриране на идеите, така че да внедрим най-добрите практики. О реалната добавена стойност за нашите клиенти е дълбокото разбиране на специфичния контекст – не вярваме в шаблонните решения и тяхната полза за клиентите“, обясняват от немската компания.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас