Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
01 дек
2016
 
 

Fitbit може да придобие производителя на умни часовници Pebble

3030 прочитания

Доставчикът на фитнес гривни Fitbit е близо до сключване на сделка по придобиване на производителя на умни часовници Pebble, съобщава The Financial Times, позовайки се на осведомени източници. От там допълват, че целта на подобна стъпка е най-вече за придобива на интелектуалната собственост на Pebble.

Вероятно най-ценната разработка на компанията е операционната система PebbleOS, която разполага с голям набор от приложения и може да работи както с iOS на Apple, така и с Android.

Логото на Fitbit по време на тазгодишното издание на изложението CES.

Прочетете още: IDC: Двоен спад на продажбите на „умни“ часовници

Както Fitbit, така и Pebble не са коментирали информацията. Междувременно обаче подобно съобщение излезе и в The Information.

Pebble успя да раздвижи пазара на умни часовници през 2012 г. с кампания в платформата за публично финансиране Kickstarter. Сред последните обявени продукти на фирмата е фитнес устройството Core, позволяващо на спортиращия да не носи със себе си смартфон.

Новината за потенциалната сделка идва на фона на съобщения за сериозно свиващ се пазара на умни часовници. Според IDC доставките са се свили с 51% през третата четвърт на настоящата година, спрямо аналогичния период на 2015 г. През този период продажбите на Pebble са се свили от над 200 хил. до около 100 хил. бр.

Според The Financial Times ако Fitbit придобие Pebble, то надали ще продължи да произвежда продукти с тази марка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас