Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 ное
2016
 
 

Microsoft ще реформира дизайна на Windows 10

3479 прочитания

 Следващото голямо обновяване за Windows 10, носещо името Redstone 3 и очаквано през есента на 2017 г., ще включва и нов дизайнерски език. Засега в компанията го наричат Project NEON и е основан на използвания в момента Microsoft Design Language 2 (MDL2). По данни на Windows Central по проекта вече се работи около една година.

От Microsoft подчертават, че разработчиците на приложения няма да бъдат принудени преправят интерфейсите си от нулата. Очаква се някои черти на новия дизайн да бъдат публикувани с версията Redstone 2 Creators Update за операционната система, която се очаква да бъде публикувана през пролетта.

Projet NEON ще е наследник на Metro интерфейса, който бе официално представен в Windows Phone 7.

Прочетете още: Microsoft започва разработка на квантови компютри

Чрез Project NEON компанията се опитва да създаде универсален дизайнерски подход, който да е подходящ както за настолни компютри, така и за мобилни устройства с различен формат, а също така и за продуктите за допълнена реалност HoloLens.

В рамките на проекта от Microsoft възнамеряват да направят интерфейсите на различните приложения по-последователни. В момента дизайнерите могат по свое усмотрение да създават контекстни менюта, многослойни менюта и панели с инструменти за своите приложения. Компанията възнамерява да публикува стриктни указания, които да се вземат предвид при създаването на интерфейси.

Също така Microsoft планира да въведе по-плавни преходи между състоянията на работния плот и да добави анимации, с което да направи операционната система „по-флуидна“. Разглежда се и възможност елементи на дадено приложение да излизат извън неговия прозорец.

Очаква се първите елементи на Project NEON да видят бяс свят през есента на 2017 г. с обновяването Redstone 3. Работат по него ше продължи и след това, като дизайнерският език ще стане достъпен за приложенията на външни разработчици през 2018 г., когато се очаква Redstone 4.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас