Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
29 ное
2016
 
 

SES сключи нов договор с М7 Group за Чехия и Словакия

Нов транспондер на SES от сателита 3B ще пренася повече HD канали в двете централно европейски страни.

3768 прочитания

Сателитният оператор SES е подписал договор със сателитния ТВ доставчик М7 Груп за допълнителен капацитет и удължаване на съществуващото споразумение за капацитет на сателита 3B на SES Astra на орбитална позиция 23,5 Изток, съобщиха от люксембургската компания.

Нов транспондер на SES от сателита 3B ще пренася повече HD канали в двете централно европейски страни.

Чрез новото споразумение М7 Груп да продължи да поддържа HD каналите на Чешката обществена телевизия, както и новите HD канали на DTH платформата на Skylink, както и тези на M7 за Чехия и Словакия. Подновеното споразумение пък ще даде възможност на М7 да продължи преноса на широка гама от HD канали през телевизионна платформа Skylink, която доставя ТВ съдържание до повече от 2 милиона домакинства, добавят от SES.

Прочетете още: SES Astra: 70% от българите избират ТВ доставчик заради HD каналите

“M7 Груп държи водещи позиции в разпространението на HD за Чехия и Словакия. Ние много се радваме, че имаме възможността до подпомогнем този успех като доставяме надеждни сателитни услуги“, добави Фердинанд Кайзер, главен търговски директор на SES.

Флотилията на SES включва сателитите Astra, които осигуряват най-голямо покритие за сателитна телевизия в Европа. Преди седмица SES представи свое проучване на зрителската аудитория в България, показващо, че българските домакинства прекарват над 2 часа пред телевизора всеки ден и са силно заинтересувани от канали с HD качество.

M7 Group SA, чиято централа също е в Люксембург, е един от големите оператори на сателити и IP TV платформи. М7 Group използва различните брандове в различни страни: CanalDigitaal и Online.nl в Холандия, TV Vlaanderen във Фландрия и teleSAT във френско говореща Белгия, AustriaSat/HD Austria в Австрия, Skylink за Чехия и Словакия и М7 Deutschland в Германия. Общо M7 Grpoup SA доставя на повече от 3 милиона зрители стотици сателитни и IP радио- и телевизионни услуги в цифрово и HD качество.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас