Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
24 ное
2016
 
 

Мтел обяви, че има 4G роуминг споразумения с 45 държави

Телекомът е подписал партньорски договори за 4G роуминг с 55 компании от целия свят

3603 прочитания

Клиентите на Мтел ще ползват 4G базиран мобилен интернет в 45 държави по света, след като компанията подписа договори за партньорство с 55 телекома. Операторът разширява списъка от страни, в които клиентите могат да ползват мобилен интернет с по-висока максимална скорост. През юни т.г. компанията подписа договори с оператори в съседните Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония, както и в Германия, Австрия, Хърватия, Словения и Лихтенщайн. Малко по-късно към този списък бяха добавени Испания и Великобритания.

В момента сърфирането в 4G е възможно още в Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Белгия, Холандия, Дания, Франция, Италия, Финландия, Ирландия, Исландия, Норвегия, Швеция, Швейцария, Израел, Русия, Молдова, Канада, Китай, ОАЕ, Тайланд, Южна Африка и други.

От компанията препоръчват на 4G абонатите си специалната тарифа Mtel Europe Unlimited, която осигурява за 6,9 лева на ден мобилен интернет до 200 MB дневно в Европейския съюз (ЕС) и Турция. Бизнес абонатите могат да ползват до 500 MB за 5,90 лв. (без ДДС) на ден, ако изберат новата роуминг тарифа Business Roaming Unlimited PLUS, валидна както в ЕС и Турция, така и в препоръчителните мрежи на Македония и Сърбия.

Прочетете още: Мтел отчете 4,5% ръст на приходите за третото тримесечие на 2016 г

„За всички останали роуминг тарифни планове и държави цената на мобилния интернет е според избрания от клиента план“, добавят от Мтел.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас