Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 ное
2016
 
 

Fujitsu пуска на пазара биометричната система PalmSecure за SAP

2452 прочитания

Пускане в обръщение на биометричната система за атветнтикация PalmSecure bioLock за SAP системи обяви Fujitsu. PalmSecure използва инфрачервена светлина, за да сканира кръвоносните съдове в дланта на потребителя.

Fujitsu ще продава решението, благодарение на договор с немската компания Realtime AG, която е златен партньор на SAP и разработчик на биометричния контролен софтуер bioLock за достъп до SAP системи. По този начин решението за сигурност за пръв път ще излезе на пазара, отбелязват от Fujitsu. Японците са разработчици на самата биометрична система и на четците за сканиране на длани.

Прочетете още: Fujitsu трансформира бизнеса си към човешко-ориентирани иновации

Според двете компании PalmSecure bioLock предлага строг и гранулиран контрол на достъпа до SAP системи и елиминира на проблемите свързани с традиционните пароли, като необходимостта те да бъдат запомняни и възможността да бъдат споделяни. От там подчертават още, че системата е тясно интегрирана с традиционните механизми за сигурност на немския доставчик на бизнес софтуер.

Биометричната автентикация позволява увеличаване на сигурността при достъп от споделени устройства. Свързани с рискове дейности могат да бъдат допълнително защитени чрез повторни проверки на самоличността на потребителя, така че само служители с необходимите права да могат да извършват критични транзакции. Системата може да се използва и за контрол на физическия достъп до определени зони или отделни помещения.

Според разработчиците на системата клиентите могат да очакват възвръщане на инвестицията за по-малко от 12 месеца.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас