“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јутсорсинг
22 ное
2016
 
 

Ќ—» работи с нов център за обработка на данни

ƒобри практики в »“ аутсорсинга представиха ДЋуфтханза “ехник —офи€У, ДћнемоникаУ, и Stone Computers, а в управл€ваните услуги - Novatel.

6734 прочитани€
—траница 4 от 5

Stone Computers и трансформаци€ на »“ като услуга

»вайло Ќиколов, ръководител „ќблачни и мобилни разработки“ в Stone Computers – компани€, чийто фокус в последните години е насочен към облачните решени€ и управл€емите услуги, представи моделите за трансформаци€ на »“ като услуга.

»вайло Ќиколов, ръководител "ќблачни и мобилни разработки", Stone Computers. —нимка: ICT Media

»вайло Ќиколов, ръководител ќблачни и мобилни разработки, Stone Computers

ƒо 2020 г., 1 трилион долара от »“ разходите ще бъдат засегнати от миграци€та на големите компании към облака. ƒо същата година бро€т на свързаните устройства ще бъде 7 пъти по-гол€м, отколкото този на населението на планетата. ƒо 2019 г., 90% от цели€ мобилен трафик на планетата ще се генерира от мобилни приложени€.

„ огато говорим за трансформаци€та на компаниите към облака, тенденциите, с които се развива пазарът, може би се повли€ват от най-големите, но 52% от компаниите, които са били в класаци€та Fortune 500, т.е. най-могъщите фирми на планетата, през 2015 г. не са съществували, средната възраст на участниците в подредбата е намал€ла от 60 години на 12 години. “ова е важно за трансформаци€та, защото всички тр€бва да се замислим какво означава бързоразвиващи€т се пазар за нас; означава ли, че компани€та ни ще има бъдеще, ако продължи да работи по същи€ начин след 2, 3 или 5 години“, каза Ќиколов.

“ой сподели 5 основни фактора, които вс€ка организаци€, ко€то възнамер€ва да премине към дигитална трансформаци€, било то и към облачни услуги, тр€бва да вземе предвид:

  1. бързина

  2. лесни€т начин, по който компани€та расте

  3. понижаване на разходите

  4. SLA – споразумение за ниво на услугата и производителност

  5. трансформиране на системите

„¬с€ка компани€, ко€то избере н€какъв тип решение, било то за облачни услуги, или за аутсорсинг, тр€бва да направи вътрешен избор дали да промени бизнеса си в съответствие с модела, който използва, т.е. да модернизира не само »“ услугата, ко€то използва, но и начина, по който работи, по който достав€ услугите си, или да продължи да работи по същи€ начин“, за€ви Ќиколов.

≈кспертът от Stone Computers даде и два примера на успешно изпълнени проекти на »“ компани€та.

≈дини€т е за местна застрахователна компани€, ко€то разполагала със собствен аутсорсинг отдел, ко€то работела във ‘ранци€ и поддържала всички процеси, свързани с основната им застрахователна система. –азполагали с внушителен »“ екип от специалисти с познани€ по AIX, Oracle, INSIS. “ърсели начин за понижаване на разходите и за повишаване на гъвкавостта - „забранена дума“ за AIX среди. ѕо думите на Ќиколов, проектът не бил лесен, но за 12 месеца »“ компани€та усп€ла да оптимизира и мигрира застрахователната система към облака на Stone Computers, като поема и AIX и Oracle поддръжката. «а 2 месеца успели да изград€т работещо решение за възстанов€ване след бедстви€ и аварии (disaster recovery), което се тества поне 2 пъти в годината. —лед известно време компани€та решила да направи 100% миграци€ към облака и да изнесе всички вътрешни услуги към »“ доставчика.

ƒругата добра практика е в местна верига за търгови€ на дребно с 400 служители и 400 франчайзери в страната. ≈кипът се занимавал вътрешно с техническите и технологични проблеми. ѕроектът протекъл в 3 етапа – първо обхванал ERP системата, след което били мигрирани всички останали системи, и накра€ била обновена и електронната пощенска система като предложение от типа „софтуер като услуга“. 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас