Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
21 ное
2016
 
 

Symantec дава $2,3 млрд. за фирмата за защита на идентичности LifeLock

С придобиването Symantec се стреми да създаде „най-голямата в света фирма за сигурност на крайните потребители“.

3025 прочитания
Страница 1 от 2

Стремейки се даде тласък на своя бизнес с решения за сигурност на потребителите, Symantec придоби LifeLock, доставчик на услуги за защита на идентичността за сумата от $ 2,3 милиарда.

С придобиването Symantec се стреми да създаде „най-голямата в света фирма за сигурност на крайните потребители“.

Сделката ще създаде най-голямата в света фирма за сигурност за крайни потребители с над $2,3 милиарда годишни приходи на базата на финансовите доклади на двете компании за последната година.

Прочетете още: Symantec: още една група хакери се опитва да разбие SWIFT

Symantec може да се възползва веднага от по-голям брой потребители, които са станали жертва на кибер престъпления, които създават най-голяма тревога в областта на цифровата безопасност. Компаниите оценяват пазара на общо $10 млрд., като той расте с близо 10% годишно. Само в САЩ общият пазар на решения за сигурност се изчислява на 80 млн. човека.

Придобиването е било одобрено от бордовете на директорите на двете компании и се очаква да приключи през първото тримесечие на следващата 2017 г. Symantec ще финансира транзакцията с кеш постъпленията си и нова дълг на стойност $750 млн.

С Norton и LifeLock Symantec се стреми да предостави всеобхватна кибер защита на потребителите, като индустрията за защита на крайните потребители преминава от предпазване от зловреден код към по-широка категория цифрова безопасност за потребителите, каза в свое изявление Грег Кларк, главен изпълнителен директор на Symantec.

LifeLock има над 4,4 млн. потребители на своите услуги за защита на идентичността. Нейните президент и CEO Хилари Шнайдер обяви в блога на компанията, че „комбинацията от Norton и LifeLock ще създаде едно общо решение за всеобхватна защита, а това е критично за нашия все по-цифров свят“.

Осъществяването на сделката подлежи все още на определени условия, включително регулаторно одобрение в САЩ и от акционерите на LifeLock.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас