“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
18 ное
2016
 
 

–азработчикът на игри Ubisoft с ново студио в »зточна ≈вропа

2771 прочитани€

Ќово студио за разработка на видео игри отвар€ френската компани€ Ubisoft (ёбисофт) в Ѕелград, —ърби€. “ова ще бъде четвъртото й звено за разработка в »зточна ≈вропа, след Ѕукурещ, —офи€ и  иев, а бро€т на служителите й в региона ще достигне 2000.

¬ Ѕелград вече работи екип от 15 разработчика по –— верси€та на играта Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. ѕлановете са в рамките на следващата година екипът да се увеличи до 40 човека.

ѕрочетете още: ќбсъждат свързването на оптичните мрежи на Ѕългари€, –умъни€ и —ърби€

Ubisoft стъпва в »зточна ≈вропа преди 25 години с отвар€нето на студиото в –умъни€. ѕрез 2006 г. идва ред на клона Ѕългари€, а през 2008 година – в ”крайна.

ќт компани€та коментират, че разрастването на »“ сектора и свързаната с него експертиза на пазара на труда прав€т разшир€ването й в региона логична стъпка в нейното развитие.

„¬ —ърби€ има много талантливи професионалисти, особено в техническо отношение. Ќие винаги сме нащрек за пазари с висок потенциал, на които се срещат страст, умени€ и компетентност за създаване на най-добрите игри, и репутаци€та на —ърби€ в това отношение мотивира инвестици€та ни – сподел€ —ебастиен ƒелен, управл€ващ директор на Ubisoft Ѕукурещ,  иев и Ѕелград. – ќт наша страна, ние ще внесем на сръбски€ пазар дългогодишни€ си опит и експертиза и така се над€ваме да допринесем за развитието на местната гейм индустри€, както направихме и в други страни от региона.“

—тудиото в Ѕелград стратегически е разположено в центъра на града, в непосредствена близост до университетските кампуси, което ще улесни връзката със студентите, потенциално заинтересувани от професионално развитие в областта на разработката на видеоигри.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€

—ингапурски€т специалист в областта на архивирането, възстанов€ването и защитата на данни създава свой гол€м инженерингов център в —офи€, в който до 2-3 години тр€бва да работ€т над 200 високовалифицирани специалисти. “ова об€ви главни€т...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас