“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | GIS
17 ное
2016
 
 

≈—–» Ѕългари€ отличи пет организации за постижени€ в областта на √»—

6207 прочитани€

«а изключителни заслуги в областта на геопространствените технологии у нас тази година ≈—–» Ѕългари€, изключителен представител на ESRI Inc. за страната, отличи пет организации. “ържествената церемони€ за връчване на годишните награди за специални постижени€ в областта на географските информационни системи (√»—) последва традиционната конференци€, с ко€то ≈—–» Ѕългари€ за 18-та поредна година отбел€за —ветовни€ √»— ден. “азгодишното издание на събитието се състо€ в партньорство с повече от 20 водещи организации.

ƒържавно предпри€тие ѕристанищна инфраструктура получи награда за стратегическа визи€ за прилагане на √»— при развитие на иновативна система за мониторинг на „ерно море в реално време. Ќаградата беше връчена на јнгел «абуртов, генерален директор на ƒѕѕ» (вл€во) от Ћюбен ѕетров, заместник-министър на икономиката и ¬енцислава янчовска, програмен директор »новации-Ќорвеги€.

ƒържавно предпри€тие „ѕристанищна инфраструктура“ получи награда за стратегическа визи€ за прилагане на √»— при развитие на иновативна система за мониторинг на „ерно море в реално време. Ќаградата беше връчена на јнгел «абуртов, генерален директор на ƒѕѕ» от Ћюбен ѕетров, заместник-министър на икономиката и ¬енцислава янчовска, програмен директор „»новации-Ќорвег舓.

ѕрочетете още: INSPIRE портал и јдресен регистър приоритетни проекти в е-управлението

ќтличие за иновативно управление на собствеността чрез прилагане на съвременни √»— технологии беше връчено на „Ѕългарски пощи“ ≈јƒ. ƒе€н ƒънешки, главен изпълнителен директор на дружеството прие наградата от проф. дтн инж. »ван ячев, председател на —ъюза по електроника, електротехника и съобщени€.

ѕолковник –умен ƒимитров, началник на ¬оенно-географска служба прие наградата за дългогодишен принос в прилагането на √»— технологии и изграждането на √»— капацитет в Ѕългари€ от ѕьотър ћалиновски и  онстантин «ографов, регионален вицепрезидент на AFCEA за ёгоизточна ≈вропа.

„—офийска вода“ јƒ беше отличена за стратегическа визи€ и корпоративен подход за устойчиво развитие на съвременна корпоративна √еографска информационна система. Ќаградата прие лично ∆улиен Ўапон, директор „”правление на мрежата“ на —офийска вода от ≈вгени€  араджова, управител на ≈—–» Ѕългари€.

«а дългогодишен принос в изграждането на √»— капацитет в Ѕългари€ тази година беше отличен Ћесотехнически университет-—офи€. Ќаградата връчи јсен јлександров, съветник на министъра на образованието и науката, ћеглена  унева на проф. д-р »ван »лиев, ректор на Ћесотехнически университет-—офи€.

√»— ƒен 2016 в Ѕългари€ се провежда с официалното партньорство и подкрепа на рекордните над 20 организации, сред които: Ѕългарска академи€ на науките, Ѕългарска асоциаци€ на софтуерните компании, јмериканска търговска камара в Ѕългари€, Ќационално сдружение на общините в –епублика Ѕългари€, ‘ондаци€ за реформа в местното самоуправление, Ѕългарски съвет за устойчиво развитие, —ъюз на архитектите в Ѕългари€, —ъюз на урбанистите в Ѕългари€, Ѕългарска асоциаци€ по водите, ј‘—≈ј Ѕългари€, јсоциаци€ на полицейските началници, Ѕългарска картографска асоциаци€, «елени Ѕалкани, National Geographic Ѕългари€, √радът ћедиа √руп, —офийски университет "—в.  л. ќхридски", ”ниверситет по архитектура, строителство и геодези€, ћинно-геоложки университет, Ћесотехнически университет, Ѕългарска асоциаци€ за геопространствени информационни системи. √»— ƒен 2016 се провежда с любезната подкрепа на √еографика ќќƒ, ƒ∆»—олюшънс ≈ќќƒ и јгора 66.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас