Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
15 ное
2016
 
 

Най-добрите снимки за 2016 г. са изложени в Park Center Sofia

30 от отличените снимки от конкурса Sony World Photography Awards за 2016 г. са показани до 20 ноември.

5844 прочитания

Най-големият фотографски конкурс в света Sony World Photography Awards представя специална експозиция от 30 избрани за финалния кръг и отличени с награди снимки от изданието на конкурса за 2016 г. Експозицията бе открита в Park Center Sofia и ще бъде там от 14 до 20 ноември. В изложбата участва и най-добрата снимка от националния конкурс за България – „Белоснежка и червенорозка“ на фотографа Иван Кавалджиев, който бе специален гост на откриването.

Светослав Драгиев, групов маркетинг мениджър за потребителска електроника на Sony за Балканите (дясно), и Иван Кавалджиев, победител в националния конкурс за България на SWPA 2016 (вляво), откриха изложбата в Park Center Sofia (атриум на 1 етаж).

За тазгодишното издание на конкурса са били изпратени рекордните 230 103 снимки от фотографи от 186 държави, като творбите показват най-доброто и най-оригиналното от модерната фотография през. „Това са вдъхновяващи, провокиращи размисъл или нестандартни снимки, образци на съвременното визуално изкуство“, коментира Светослав Драгиев, групов маркетинг мениджър за потребителска електроника на Sony за Балканите.

Прочетете още: Sony добави Z серия към 4К телевизорите BRAVIA

Част от изложбата в Park Center Sofia

Конкурсът на Sony за 2017 г. вече е отворен за участие. Той се организира от Световната фотографска организация и всяка година отличава най-добрите фотографии в света - както от изгряващи таланти, така и от утвърдени творци. През 2017 г. той ще отбележи своя 10-годишен юбилей. Участието в конкурса (www.worldphoto.org) е без такса, като той е разделен на четири раздела: Професионалисти, Любители, Младежи и Студенти. Изданието за 2017 г. включва и нови категории във всички раздели, които предизвикват фотографите да разширят границите на творчеството си.

Професионалистите ще „се състезават“ в категория „Изкуство“ (включително за архитектура, концептуални снимки с оригинална идея, пейзаж, природен свят, портретна снимка и натюрморт), за документална фотография (новости, ежедневие, проблеми от съвременността и спорт). В отворения конкурс фотографите трябва да предложат снимки в една от 10 категории, а в младежкия конкурс се отличават снимки на фотографи на възраст от 12 до 19 г.

Наградите от Sony World Photography Awards са доста сериозни и включват най-новото фотографско оборудване от Sony, $25 000 за носителя на отличието „Фотограф на годината“, а за победителя сред любителите тя е $5000. За носителите на съответните национални награди също е предвидено висококачествено фотографско оборудване от Sony, както и участие в изложбата на Sony World Photography Awards в Лондон.

„Отворен е и Националния конкурс на България, търсещ да отличи най-добрия български фотограф, каза Светослав Драгиев. - Участници в него ще бъдат българите, подали снимки в някоя от десетте категории за любители на творческото състезание. Тази специална награда предлага невероятна възможност на всички тях да демонстрират своята работа на световно ниво и да бъдат отличени и признати наравно с водещите фотографи в света“, добави той.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас