Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
11 ное
2016
 
 

Google с конкурс за мобилни разработки

2870 прочитания

Конкурс за раработка на мобилни ориложения с награда пътуване за конференцията I/O 2017 обяви Google. Отборът победител ще бъде определен през януари 2017 г. и ще получи напълно обезпечено пътуване, за до трима членове на екипа.

Разработките трябва да са базирани на платформата на Google – Firebase. Според компанията тя предлага комбинация от инструменти и инфраструктура за създаването на системи за управление на бази данни. Платформата позволява и анализ на данни за мобилни приложения и спомага за вземането на интелигентни решения базирани на твърди факти и данни. Улеснява се работата с други платформи, както и бързо увеличаване на възможностите чрез  функциите App Indexing, Notifications, Dynamic Links, Invites и други.

Прочетете още: Google: ЕК игнорира огромния онлайн пазар на интернет търговия

Кандидатстването става чрез попълване на онлайн бланка. Организаторите споделят: “Търсим най-добрите примери, за това как Firebase ви помага да създадете по-добри приложения, пести време на разработчика и осигурява решение, което може лесно да се разраства.”

През изминалата седмица, по време на конференцията Firebase Summit в Берлин, екипът обяви старта на “Firebase in a Weekend”, онлайн курс в партньорство с Udacity, за да разшири обхвата на това познание и да го направи достъпно за всеки разработчик по света, независимо дали работи с Android, iOS или web.

Според доклада VisionMobile Dashboard Q3 2015, регионът на Централна и Източна Европа има една от най-развитите в света екосистеми от дивелъпъри. В Руската Федерация и региона на бившето ОНД има най-висок процент професионални разработчици (55%) сред всички налични мобилни разработчици. За сравнение този индикатор е на нива от 40% за Северна Америка и 49% за Западна Европа и Израел.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас