Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
08 ное
2016
 
 

Браншови организации със споразумение за подобряване на бизнес средата

5223 прочитания

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС) в България обединяват усилия за създаване на атрактивна бизнес среда, стимулиране на нови технологии и развитие на икономиката с цел повишаване конкурентноспособността на България и привличане на чуждестранни инвестиции в аутсорсинг сектора. Това съобщиха двете асоциации на 8 ноември. 

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС) в България подписаха споразумение.

„Отдавна говорим, че българите са изключително талантливи хора с потенциал, особено когато са поставени в условия, уважаващи правилата. Една от народностните ни слабости е неумението да се обединяваме при постигането на цели. Днес, подписвайки това споразумение, две от най-авторитетните браншови асоциации у нас, представляващи заедно близо 52 водещи фирми, практически удвояваме интелектуалния и професионалния си потенциал“, заяви при подписването Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация. 

Прочетете още: ИТ аутсорсинг компанията TSD Services e Топ ИКТ Работодател на 2016 г.

„Една от стратегическите цели на асоциацията ни е да подпомогнем развитието на българската икономика, за да е готова да отговори на изискванията на променящия се с бързи темпове световен пазар. Аутсорсинг секторът у нас е един от най-динамичните и перспективни сектори. Партньорското ни взаимодействие предоставя възможност и на бизнес имотите, и на аутсорсинг компаниите за по-добро планиране и целепостигане“, каза Олга Стоичкова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България при официалното подписване на споразумението.

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС) в България подписаха споразумение.

Сред дейностите, предмет на споразумението, са:

- провеждане на съвместни инициативи за подобряване условията на бизнес в България;

- привличане на чуждестранни инвестиции в аутсорсинг сектора;

- регулярно представяне на тенденциите на пазара на недвижими имоти;

- обмен на добри практики в управлението на бизнес имоти;

- регулярен обмен на информация за планирано развитие на аутсорсинг сектора в София и страната;

- регулярно представяне на изисквания на аутсорсинг сектора към наетите площи;

- провеждане на ежегоден конкурс „Аутсорсинг бизнес сграда на годината”.

- задържане и мотивиране на младежите за професионална реализация във фирмите в сектора на аутсорсинг услугите в България;

- създаване на условия за устойчиво развитие на аутсорсинг сектора и бизнес имотите. 

България се доказа като силна и перспективна аутсорсинг дестинация, като в една и съща година спечели две престижни награди. През октомври 2015 г. страната стана носител на Наградата на Европейската аутсорсинг асоциация (EOA), а месец по-късно спечели и Наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас