Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
07 ное
2016
 
 

Vivacom ще подкрепи образователната платформа daskal.eu

4128 прочитания

Интерактивната онлайн платформа daskal.eu, която комбинира класическо преподаване и възможностите на новите технологии, бе подкрепена от Vivacom. Операторът стимулира онлайн уроците, които дават редица важни предимства на участниците. Телекомът ще предоставя безплатно мобилен интернет за 6 месеца на всеки регистрирал се потребител в платформата daskal.eu, който е готов да взима своите уроци в мрежата. Услугата може да се ползва в следващите 6 месеца от датата на регистрация при условие, че тя е направена до края на годината, допълват от Vivacom.

Платформата се развива и предлага колективни курсове или индивидуални уроци във виртуална класна стая. Чрез тази инициатива всеки ученик има достъп до най-добрите преподаватели, независимо къде се намира и по кое време на деня. Обучителните часове се провеждат с учител на живо – най-ефективната форма на преподаване с директна обратна връзка.

Платформата предоставя частни уроци за матури и кандидат студентски изпити. Регистрирани са близо 70 учители, като за всеки от тях има описание за квалификацията, по какви предмети предлага подготовка, в кое учебно заведение преподава. Има и графа оценка от потребителите, като освен по вид курс, потребителят може да избира и според оценката или според цената на обучението.

Прочетете още: 96 стажанти успешно завършиха 13-ата стажантска програма на Vivacom

Платформата предоставя услуги на 4 типа потребители – ученици, възрастни, уебинари и корпоративно обучение.

На учениците се предлагат индивидуални уроци, като методът на преподаване е съобразен с конкретния ученик, неговите интереси, цели, ниво на владеене на дадения предмет и способност за концентрация. Родителите имат постоянна обратна връзка с преподавателите, които ще ги информират за проблемите с дисциплината и трудностите, които срещат в процеса на обучение. Всички уроци се записват, което дава чудесната възможност за повторни гледания и затвърждаване на знанията.

Вторият тип обучение са курсове. В daskal.eu групите за ученици са ограничени до 4-5 човека в малките курсове (Наречени Курс 1) или до 8-10 човека в по-големите ни групи (наречени Курс 2)

За възрастни платформата също осигурява курсове и индивидуални уроци, включително по езиково обучение, компютърна грамотност, финансова грамотност или строго професионално обучение като CFA, Autocad и др.

Уебинарите са третата възможност на платформата. Те могат да бъдат или част от обучението по даден предмет, или за реклама на предлагани от фирма продукти или услуги.

Подобна е целта и на корпоративното обучение. „Фирмите, които имат офиси в няколко града, обикновено срещат трудности по отношение на обучението на служителите си. Ако офисът се намира в неголям град в страната, намирането на качествени преподаватели е трудоемка задача. Командироването на служители е още по-трудно и скъпо. Daskal.eu разрешава тези проблеми“, обясняват от платформата.

Насрочването на часовете е изцяло въпрос на договорка между потребителя и преподавателя. Обучаваният има възможност да изгледа запис на урока. „Това е полезна опция, когато трябва да се затвърди наученото или ако желаете да проследите как е протекъл урокът на детето ви. Традиционните форми на обучение не дават такива възможности, нито постигат такива резултати. Съвременната технология, с която оперира daskal.eu, предлага качество и достъпност на обучението, което традиционните училища не могат да достигнат“, допълват от платформата.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас