Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
28 окт
2016
 
 

3 са големите новини от събитието на Microsoft за Surface

Surface Studio, Surface Book и нови функции в Windows 10 бяха във фокуса на събитието на Microsoft в Ню Йорк.

4708 прочитания

Microsoft разкри доста нови неща около Windows и Surface на своето събитие в Ню Йорк, включително нови функции на Windows и съвсем нов хардуер. Ето и най-важните неща от двучасовата презентация на компанията.

 

Surface Studio - освежен настолен компютър

Прочетете още: Първият моноблок Microsoft Surface – скъп, но способен дизайнерски РС

Имаше редица слухове за бъдещия десктоп Surface тип „всичко в едно“ и Microsoft ги оправда. Surface Studio представлява PC “всичко в едно“, събрано зад ултратънък 28-инчов сензорен екран 4.5K. Екранът е монтиран върху чифт панти, които дават възможност устройството да стои вертикално като традиционен настолен компютър, а след това да се свали надолу, така че дисплеят да е наклонен към бюрото на 20 градуса.

 

Панос Паней, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за Surface Computing, пише върху новия Surface Studio на събитието в Ню Йорк на 26 октомври 2016 г.

 

Специална версия на Surface Studio с отворена кутия показва „вътрешните джаджи“ на устройството.

Основата на Surface Studio побира „мозъка“ на компютъра. Базовият модел разполага с 4-ядрен процесор Intel Core i5, 1TB дисково пространство, 8GB RAM памет и графика NVIDIA GeForce GTX965M с 2GB графична памет VRAM. Този модел може да се мащабира до 4-ядрен процесор Intel Core i7, 2TB дискове, 32GB оперативна RAM памет и графичен чип NVIDIA GeForce GTX980M с 4GB памет VRAM.

Покупката на Surface Studio вероятно няма да е по джоба на много хора. Базовият модел струва $3000, а топ моделът от линията Studio ще струва $4200, а това не е цена за масов потребител. Но това е възможност за Microsoft да покаже какво може да прави персоналният компютър и да се опита да стимулира другите производители да създадат пакет на по-достъпни цени.

Панос Паней, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за Surface Computing, пише върху новия Surface Studio на събитието в Ню Йорк на 26 октомври 2016 г.

Панос Паней, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за Surface Computing, пише върху новия Surface Studio на събитието в Ню Йорк на 26 октомври 2016 г.

На пръв поглед това прилича на директна атака срещу настолните предложения на Apple с фокус върху креативността. Mac компютрите се избират предимно от професионалисти в областта на дизайна и креативната индустрия, но е ясно, че Microsoft агресивно атакува този пазар, опитвайки се да капитализира постиженията на продуктовите линии на Apple.

Ще бъде интересно да се види как се развива сензорният екран. Един от големите проблеми при настолните машини със сензорни екрани е, че потребителите често поставят големите монитори на една ръка разстояние, а това означава, че докосването на екрана бързо би изморило потребителя. Конфигурация за рисуване на Studio, която приближава екрана близо до масата, може да облекчи този проблем, но само дългосрочно тестване от креативата индустрия може да докаже дали компанията е успяла.

 

Windows 10 Creators Update отваря креативността към всеки

И докато Surface Studio набляга върху креативните възможности на компютрите, то Windows 10 Creators Update би трябвало да осигури творчески инструменти на масовите потребители. Обновлението ще бъде налично за потребителите на Windows 10 навсякъде и ще предостави тонове нови възможности.

Новото приложение Paint 3D помага на потребителите да създават и променят 3D модели.

Новото приложение Paint 3D помага на потребителите да създават и променят 3D модели.

Една от големите придобивки на новата версия е фокусът върху създаването на тримерно съдържание. Приложението MS Paint е обновено, добавяйки поддръжка за създаване и обработка на 3D модели. Тези модели могат да бъдат споделени със света, използвайки новата общност Remix 3D на Microsoft, която ще съхранява модели, споделени чрез Paint 3D, Minecraft и Trimble SketchUp.

Освен това Creators Update ще включва някои нови функции за споделяне, създадени да улесняват хората при споделянето на съдържание с хора, които са близо до тях. Портрети на близките приятели на потребителя ще бъдат показвани в лентата с актуални задачи на Windows. Издърпване на файлове върху тези портрети ще отвори диалогов прозорец, чрез който потребителите лесно ще споделят тези файлове.

 

Surface Book получи турбо надграждане

Microsoft сериозно е подобрила и хибридния си лаптоп/таблет Surface Book. Новият Surface Book с Performance Base ще получи енергийна подкрепа – общо над 16 часа автономна работа на батерия, което е било най-честото изискване на потребителите, заяви корпоративният вицепрезидент на Microsoft Панос Паней.

Базовият високопроизводителен модел Surface Book разполага с 256GB твърдотелен диск, процесор Intel Core i7, 8GB оперативна RAM памет и отделен графичен чип NVIDIA GeForce GTX 965M с 2GB памет VRAM. Microsoft предлага и надградени модели на Surface Book с до 16GB памет RAM и SSD диск до 1TB.

Тази производителност се предлага на доста солена цена - $2400 нагоре. Онези, които искат да си купят най-мощния модел от линията Surface Book, трябва да платят за тази привилегия по $3300.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас