Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
27 окт
2016
 
 

Qualcomm купува NXP Semiconductors за $39 млрд.

3776 прочитания

Qualcomm възнамерява да придобие излаз на нови пазари чрез което да намали зависимостта си от изпадащата в стагнация смартфон-индустрия. Производителя обяви план да придобие холандската компания NXP Semiconductors за 39 млрд. долара, радваща се на добри позиции в сферата микроелектрониката за автомобили.

Доставчикът на мобилни чипове е формализирал предложението си във вторник. Месец по рано пък се появиха слухове, че от компанията обмислят подобна сделка. През декември 2015 г. самата NXP приключи процес по придобиване на друга компания – Freescale Semiconductor.

Прочетете още: Новият Motorola Moto X ще може да се персонализира по желание на потребителите

Сумарните годишни приходи на Qualcomm и NXP ще бъдат около 35 млрд. долара. За сравнение оборотът на Intel за финансовата 2015 г. бе 55 млрд. долара.

NXP доставя процесори, използвани информационно-развлекателни системи за автомобили. Освен това компанията предлага и микро контролери, идентификационни чипове, мрежови процесори и радиочестотни усилватели.

Очаква се сделката да укрепи позициите на Qualcomm в области като свързания автомобили и Интернет на нещата, счита главният изпълнителен директор на производителя Стийв Моленкопф. Това е важно, тъй като пазарът на смартфони, производството за чипове за който носи основната част от приходите на компанията, се забавя. Анализаторът Gartner очаква спад в сегмента през настоящата година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас