Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 окт
2016
 
 

Алтерко отчете висок интерес от страна на инвеститори

2484 прочитания

Успешно приключване на първичното публично предлагане (IPO) на свои акции отчете българският технологичен холдинг Алтерко (Allterco). То завърши на 19 октомври при цена 1,45 лв. за дял. Според компанията инвеститорският интерес е бил по-висок от очакваното. Общото количество получени заявки е за над 2,5 млн. акции при предложени за записване 1,5 млн. От инвестиционния посредник Карол (Karoll) коментират, че това са и над три пъти повече инвеститорски заявки спрямо минималното условие за успех на емисията.

Това е първата презаписана емисия на родния капиталов пазар от 2008 г. насам, коментират от Алтерко. Плановете са вторичната търговия да стартира до около месец.

Ангел Рабаджийски

Прочетете още: Allterco: Излизаме на борсата, за да променим модела на работа

„Големият интерес към IPO-то на Алтерко е безспорно доказателство, че на БФБ има глад за качествени дружества, както и че БФБ може да предложи успешно финансиране за компании с иновативни продукти и професионален мениджмънт, когато те са отворени за инвеститори“, счита Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на Карол.

Близо 200 лица с над 340 подадени заявки са взели участие в първичното публично предлагане на акции на Алтерко. Финалното разпределение на акциите показва, че 2/3 от всички акции са записани от физически лица, а 1/3 – от юридически лица, включително институционалните инвеститори. Поръчките за участие са подавани чрез 11 инвестиционни посредника, включително от 15 институционални инвеститора – договорни фондове и инвестиционни посредници.

Набраният чрез първичното публично предлагане допълнителен капитал ще бъде използван за оборудване на развоен център в България за разработка на нови технологии в сферата на Интернет на нещата (IoT), както и за усъвършенстване на продуктите на детския GSM/GPS часовник MyKi и умната система за управление на устройства в дома и офиса She.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас