Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 38, 2016

14 окт
2016
 
 

Водещите 10 тенденции в областта на човешкия капитал за 2016 г.

11560 прочитания
Страница 1 от 3

Организационният дизайн се изстрелва начело на стълбицата през 2016 г. като ключов приоритет за 92 на сто от висшите ръководители и лидерите в управлението на човешките ресурси.

Това показват изводите от доклада на Deloitte относно тенденциите в човешкия капитал през 2016 г. („2016 Global Human Capital Trends report”), който тази година е посветен на различията в дизайна на съвременните организации.

Докладът е едно от най-големите и пространни изследвания в сферите на талантите, лидерството, и HR предизвикателствата в целия свят. Проучването, изводите от което са публикувани в доклада на Deloitte, включват анкети и интервюта с повече от 7 000 бизнес и HR лидери от 130 държави. В изследването респондентите са помолени да оценят важността на специфични предизвикателства, пред които е изправена организацията им.

„Вечните” теми като лидерството, ученето, и уменията в сферата на човешките ресурси продължават да се класират като много важни, като те присъстват във всяка от четирите години на провеждане на годишното проучване на Deloitte. Все пак, през тази година анализаторите от Deloitte наблюдават ключова промяна – корпоративните лидери обръщат по-фокусиран поглед на адаптирането на дизайна на техните организации, за да се конкурират успешно в съвременните условия на изпълнена с предизвикателства бизнес среда и конкурентен пазар на талантите.

Културата и ангажираността също са основна грижа за ръководителите. Това частично се отразява върху ръста на използваните инструменти и приложения, свързани със социалните мрежи, които правят компаниите по-прозрачни от всякога, независимо дали това им харесва. Висшият мениджмънт все повече разпознава нуждата от съзнателна стратегия за оформяне на корпоративната култура на организацията, вместо да я въвежда наготово посредством Glassdoor или Facebook например.

Организационният дизайн: възходът на екипите

Със засилването на стремежа на компаниите да стават все по-гъвкави и фокусирани върху клиента, организациите променят структурите си от традиционните, функционални модели, към взаимносвързани, гъвкави екипи. Повече от 9 от 10 анкетирани ръководители (92 процента) оценяват организационния дизайн като водещ приоритет, и около половината (45%) твърдят, че компаниите им са или по средата на преструктуриране (39 на сто), или планират такова (6 процента).

1 23
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас