Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
12 окт
2016
 
 

Сирма Груп с нов търговски офис в САЩ

4243 прочитания

На 21 октовмри 2016 г. Сирма Груп Холдинг ще открие нов търговски офис в Ню Джърси, САЩ. Адресът му е One Evertrust Plaza, Jersey City. Първоначалният фокус за увеличаване на продажбите в САЩ ще е насочен в индустриалните вертикали: културно наследство, науки за живота и индустриален софтуер и мулти-индустриални решения, подкрепяни съответно от дъщерните дружества на холдинга – Онтотекст, Сирма Ентерпрайз Системс, ЕнгВю и Сирма Солюшънс. Екипът е съставен изцяло от местни американски професионалисти.

От Сирма Груп Холдинг отбелязват, че на датата на откриване на новия офис се навършва точно една година след първото българско ИТ първично публично предлагане на фирмата. То беше и най-голямото от 2007 насам, като привлече 11,4 милиона лева.

Прочетете още: Сирма Груп Холдинг с амбициозна програма за развитие

Междувременно екипът на американското дружество на Холдинга – Сирма Груп Инк се е разширил с привличането на Дейвид Тейлър като старши директор по бизнес и организационно развитие, Томас Молфето като отговорник по маркетинга, Даниел Шиилс ще отговаря за бизнес развитието и SaaS услугите, а Ален Каптан и Марк Барсоум ще отговарят за продажбите. Оперативен изпълнителен директор от българска страна остава Явор Джонев.

„Ние не напускаме българския пазар – подчертава Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма. – Ние само насочваме търговските си усилия от пазар с годишен капацитет от около USD 1 милиард към пазар с годишен обем от USD 1 трилион. Нещо повече – пазарът за ИТ в САЩ има характеристики, които напълно отговарят на специализацията на дружествата в Сирма – разработка на софтуер и ИТ услуги.“

ИТ пазарът (хардуер, софтуер и телекомуникации) в САЩ представлява 28% от световния пазар или малко над 1 трлн. долара през 2015 година според проучване на Camptia и IDC. Преобладаващите 70% от този обем са именно в основните ИТ сектори и едва 30% се падат на телекомуникациите. „Това са и секторите, където дружествата от Сирма Груп са силни – разработка на софтуер, собствени софтуерни продукти, системна интеграция и консултации“, посочва от компанията в съобщение до медиите. Също така организациите на американският пазар отделят повече средства за ИТ услуги и софтуер (също специализация на Сирма) – 25% към 18% и 21% към 12% съответно, в сравнение с аналогичните световни показатели.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас