Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
06 окт
2016
 
 

GSA обяви Световен стандарт за аутсорсинг индустрията

Global Sourcing Association – GSA (доскоро Европейската аутсорсинг асоциация) обяви началото на инициативата за въвеждане на Световен стандарт за аутсорсинг индустрията (Global Sourcing Standard - GSS).

4793 прочитания

Кери Халард, председател на Global Sourcing Association (GSA), съобщи на годишната конференция и седмите годишни награди на Европейската аутсорсинг асоциация, че организацията е „дом“ на нов глобален стандарт за „купувачите“ и „доставчиците“ на аутсорсинг услуги, разработен от GSA. Той се основава на множество различни подходи към добрата практика в сектора и съдържа подробно описание на модел на жизнен цикъл на аутсорсинг услугите.

Министърът на икономиката на България Божидар Лукарски

Именно на събитието в София Европейската аутсорсинг асоциация обяви, че от 6 октомври вече е Global Sourcing Association. Новото име е свързано с динамиката и новите принципи на развитието на индустрията и географския обхват на членовете й.

Прочетете още: България е готова да отговори на изискванията на аутсорсинг бизнеса

„Това е начинание, което ще осигури положителен растеж на индустрията в глобален мащаб и ще повиши репутацията на сектора чрез въвеждането на стандартизирани квалификационни програми във всеки етап на предоставянето на аутсорсинг услугите“, допълни Лукарски. По думите му стандартът ще подобри ефективността и стойността на услугите, както за доставчиците, така и за клиентите на аутсорсинга и ще допринесе за подобряване на професионализма в този сектор. Към инициативата, стартирана в България, се присъединяват и Русия, Китай, Испания, САЩ, Южна Африка, Египет, Албания и Полша. 

Министър Лукарски не подмина и болезнената тема за недостига на кадри в аутсорсинг индустрията, и посочи, че решение в тази област е въвеждането на дуалното обучение в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас