Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 сеп
2016
 
 

SpaceCAD ще дистрибутира продукти на 3D Systems в България и Румъния

1447 прочитания, 0 коментара

Българският доставчик на CAD/CAM/CAE решения за дигитално проектиране и производство, Спейскад (SpaceCAD), подписа партньорски договор с 3D Systems, доставчик на производствени 3D принтери, скенери и софтуер. По силата му родната компания получава дистрибуторски права за продуктите на 3D Systems на територията на България и Румъния.

Портфолиото на 3D Systems включва професионални и производствени принтери за изграждане на детайли и възли от метал, твърди и термопластични пластмаси, 3D скенери и софтуер за реверсивен инженеринг на продукти и метрологичен контрол. Компанията е патентовала системата за директно принтиране в метал, при която фин прах се наслоява и всеки нов слой уплътнява предходния, за постигане на невъзможни с други производства ъгли на изграждане и резолюция на детайла (с дебелина от 10 µm).

Прочетете още: Смартфон може да краде чертежи, „слушайки“ работата на 3D принтер

Според Спейскад 3D принтерите за директен печат в метал (Direct Metal Printing) предлагат революционна промяна в производствените технологии за производство на прототипи и малки серии детайли, изработени в широк кръг метални прахове - от леки алуминиеви сплави, през леки титаниеви материали и кобалт-никел до мартензитни ниско въглеродни стомани, подходящи за последваща термообработка за постигане на твърдост до 53-55 HRC.

Актуалната гама метални принтери от серията ProX DMP на 3D Systems предлага възможност за производство на метални детайли и възли върху четири отделни принтера, поддържащи изграждане в габарити от 100/100/100 мм до 275 x 275 x 420 мм. Принтери ProX DMP 100, 200 и 300 са отворени системи, предлагащи на потребителите възможност да дефинират собствени параметри на процеса и да стартират изграждане с всеки материал, в допълнение към готовите за работа сплави на 3D Systems. Принтерът ProX DMP 320 със заменяеми производствени модули, пък позволява бърза смяна на текущия материал и паралелно изграждане в група от три принтера, управлявани в един и същи процес.

 

Според родния дистрибутот типични индустрии, особено подходящи за 3D метално принтиране са: инструменталното производство, машиностроенето, авиационна и отбранителна промшленост, Дентална медицина и т.н.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас