Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 сеп
2016
 
 

SpaceCAD ще дистрибутира продукти на 3D Systems в България и Румъния

3126 прочитания

Българският доставчик на CAD/CAM/CAE решения за дигитално проектиране и производство, Спейскад (SpaceCAD), подписа партньорски договор с 3D Systems, доставчик на производствени 3D принтери, скенери и софтуер. По силата му родната компания получава дистрибуторски права за продуктите на 3D Systems на територията на България и Румъния.

Портфолиото на 3D Systems включва професионални и производствени принтери за изграждане на детайли и възли от метал, твърди и термопластични пластмаси, 3D скенери и софтуер за реверсивен инженеринг на продукти и метрологичен контрол. Компанията е патентовала системата за директно принтиране в метал, при която фин прах се наслоява и всеки нов слой уплътнява предходния, за постигане на невъзможни с други производства ъгли на изграждане и резолюция на детайла (с дебелина от 10 µm).

Прочетете още: Смартфон може да краде чертежи, „слушайки“ работата на 3D принтер

Според Спейскад 3D принтерите за директен печат в метал (Direct Metal Printing) предлагат революционна промяна в производствените технологии за производство на прототипи и малки серии детайли, изработени в широк кръг метални прахове - от леки алуминиеви сплави, през леки титаниеви материали и кобалт-никел до мартензитни ниско въглеродни стомани, подходящи за последваща термообработка за постигане на твърдост до 53-55 HRC.

Актуалната гама метални принтери от серията ProX DMP на 3D Systems предлага възможност за производство на метални детайли и възли върху четири отделни принтера, поддържащи изграждане в габарити от 100/100/100 мм до 275 x 275 x 420 мм. Принтери ProX DMP 100, 200 и 300 са отворени системи, предлагащи на потребителите възможност да дефинират собствени параметри на процеса и да стартират изграждане с всеки материал, в допълнение към готовите за работа сплави на 3D Systems. Принтерът ProX DMP 320 със заменяеми производствени модули, пък позволява бърза смяна на текущия материал и паралелно изграждане в група от три принтера, управлявани в един и същи процес.

 

Според родния дистрибутот типични индустрии, особено подходящи за 3D метално принтиране са: инструменталното производство, машиностроенето, авиационна и отбранителна промшленост, Дентална медицина и т.н.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас