Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
21 сеп
2016
 
 

Система разпознава лица при преминаване на коли на испанската граница

Лицевото разпознаване е част от решението на Атос за наблюдение на регистрационните номера, предоставено на испанските власти.

3390 прочитания

Информационното решение за граничен контрол Centinela, което Atos ("Атос") предлага чрез своята търговска марка Bull, вече включва и разпознаване на лица. Centinela управлява испанските гранично-пропускателни пунктове по автоматичен начин, като анализира информацията за влизащите превозни средства и техните собственици. 

Информационното решение за граничен контрол Centinela, което Атос предлага чрез своята търговска марка Bull, вече включва и разпознаване на лица. Centinela управлява испанските гранично-пропускателни пунктове по автоматичен начин, като анализира информацията за влизащите превозни средства и техните собственици.

Новият модул на системата вече осигурява и лицево разпознаване и идентификация на пътниците в автомобила. Лицето на водача се сравнява с информацията в централната база данни. Софтуерът на Atos прави проверка на информацията от лицевото разпознаване, сравнявайки я с данните за регистрационния номер и така могат да бъдат установени необичайни дейности като използването на различни превозни средства от един шофьор, прекалено чести преминавания и т.н. В случай на регистриране на такава дейност, Centinela блокира граничната бариера и изпраща сигнал автоматично. Системата осигурява по-добър контрол, спестява време и така улеснява работата на граничните власти. С добавянето на функцията за разпознаване на лица, системата Centinela позволява по-ефективни действия срещу незаконната трансгранична дейност на организираната престъпност и нелегалната имиграция. 

Прочетете още: Atos купи Unify срещу €366 милиона

Atos внедри редица решения за национална сигурност в много страни по света. Клиенти на Atos скоро потвърдиха доверието си в решенията за установяване на биометрични данни в Швейцария, Чехия и други страни от Централна Европа. През изминалата година Atos спечели договор с правителството на Хонг Конг да създаде и разположи 159 гишета за автоматизиран граничен контрол, които ще улеснят преминаването на големия пътнико-поток. В Испания, системи на компанията наблюдават 5000 километра морски граници, както и националната карта за самоличност използва предимствата за сравнение на биометрични данни от решение на Atos. Операционната система за смарт карти Atos CardOS се използва в много електронни здравни карти и документи за самоличност в световен мащаб. 

През 2012 г. българското звено на компанията - "Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис" ЕООД, внедри четири електронни гишета с вградени работни станции за управление на граничен контрол на летище София. Всяко от гишетата е оборудвано със скенер за документи за пътуване с биометрични данни, високотехнологична система от камери и скенер за пръстови отпечатъци.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас