Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
16 сеп
2016
 
 

Български проекти в космическата индустрия ще бъдат финансирани от ЕКА

В рамките на първата тръжна процедура на Европейска космическа агенция са одобрени 5 български проекта на обща стойност 787 000 евро. Информация за втората процедура ще бъде публикувана на 10 октомври на сайта на ЕКА.

3443 прочитания

Успешно е приключила първата тръжна процедура на Европейска космическа агенция (ЕКА) за България по Плана за европейските коопериращи държави. По нея са кандидатствали около 50 български участници, като одобрените проекти са 5 на обща стойност 787 000 евро, съобщи националният представител на ЕКА за България и началник на политическия кабинет на министъра на икономиката Филип Кирев по време на семинар „Информационен ден за ЕКА за България“, организиран от Министерство на икономиката и ЕКА. 

На 10 октомври 2016 г. цялата информация за възможностите за кандидатстване във втора тръжна процедура на Европейска космическа агенция (ЕКА) за България по Плана за европейските коопериращи държави ще бъде публикувана на сайта на ЕКА - http://www.esa.int/ESA.

Кирев изрази надежда, че с предстоящото представяне на втора процедура ще се засили интересът на потенциалните участници и ще привлече много конкурентоспособни проекти. „Надявам се, че с подобни информационни кампании, които ще бъдат организирани и в бъдеще, вниманието на заинтересованите страни ще бъде насочено към активно участие с проекти в тръжните процедури на ЕКА, в областта на летателния хардуер, научноизследователска дейност с индустриално приложение, космически приложения, продукти и услуги, и образователни дейности.“ 

Прочетете още: Предлага се ратификация на споразумението с ЕКА

На 10 октомври 2016 г. цялата информация за възможностите за кандидатстване във втора тръжна процедура на Европейска космическа агенция (ЕКА) за България по Плана за европейските коопериращи държави ще бъде публикувана на сайта на ЕКА - http://www.esa.int/ESA.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас