Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
14 сеп
2016
 
 

Велокс внедри мрежова инфраструктура в Британското училище в София

4977 прочитания

Цялостна мрежова инфраструктура внедри българският системен интегратор Велокс в Британското училище в София (The British School of Sofia). 

Проектът, реализиран от Велокс, е изцяло базиран на оборудване на Cisco Systems. Той включва безжичния контролер Cisco 2504, който покрива всички класни стаи и лаборатории в учебното заведение, както и защитната стена Cisco ASA 5525, която обезпечава изцяло сигурността на училищната мрежа. Осигурен е също интелигентен контрол на уеб съдържанието, достъпно от училището, ограничавайки неподходящите за деца източници. Учениците ще се обучават изцяло с таблети, използвайки американска образователна платформа, а новата мрежова инфраструктура ще обезпечи със свързаност целия учебен процес. 

Цялостна мрежова инфраструктура внедри българският системен интегратор Велокс в Британското училище в София (The British School of Sofia)

Прочетете още: Ново поколение комуникационни технологии използват в Спарки груп АД

Според двете организации, с този проект учебното заведение се позиционира като първото у нас, което инвестира в най-новото поколение мрежови технологии на Cisco Systems, осигурявайки учениците с качествен достъп до образователни приложения и съдържание. Потребителят и внедрителят на ИТ решението твърдят, че по новаторство и мащаб внедряването е по-характерно за големи компании и банкови институции, отколкото за учебни заведения в България. 

„Нашето училище винаги е акцентирало не просто върху предаване на учебния материал, а върху развитието на креативността на децата, възможността да се докосват до най-новите тенденции и технологии, както и цялостното повишаване на тяхната конкурентоспособност след завършване на образованието. Гледаме на иновациите като на ключов аспект от подготовката на учениците за бъдещето и осигуряването на по-добра реализация в динамичния съвременен свят. Затова и инвестициите в модерни технологични решения са важен елемент от цялостната ни визия за качествено образование“, коментира Теодора Ненова, управител на Британското училище в София.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас