Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 сеп
2016
 
 

Възможностите за бизнес развитие в Русе - обект на дискусия

Бизнесът, администрацията и академичната общност ще дискутират възможностите пред Русе и региона

2265 прочитания

На 16 септември 2016 г. в гр. Русе, зала „Европа”, Доходно здание, ще се проведе дискусия на тема Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса. Събитието се организира от ICT Media, Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и се провежда с домакинството на община Русе. Партньори на инициативата са Аон България, Бизнес Арена Русе и Бизнес Парк Русе.

Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започва с пилотен проект в град Русе на 16 септември 2016г., а през 2017г. има амбициите да продължи в градовете Бургас, Варна, Добрич и Велико Търново. Дискусията има за цел да създаде предпоставки за развитие на съответния регион, посредством подобрение на бизнес климата в него. Целта е обсъждане възможностите за взаимодействие между местната власт, местните академични среди и бизнеса за осигуряване на преференциални условия към инвеститорите в конкретните региони, намиране на подходящи местни кадри за нуждите на бизнеса и стимулиране конкурентоспособността на компаниите от индустриалните сегменти чрез аутсорсинг и ИКТ.

Участниците в обсъждането са д-р Страхил Карапчански, заместник-кмет „Европейско развитие“, община Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет, град Русе, проф.д-р Велизара Пенчева, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България, Станимир Николов, член на УС на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България, Верка Петкова, мениджър Офиси и логистични площи, Colliers и Нели Йоловска, управител на ICT Media.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас