“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
13 сеп
2016
 
 

»зида работи с BI продукта Retail.Intelligence на Balkan Services

2809 прочитани€

Ѕългарски€т сладоледен бранд »зида вече анализира процесите си по търгови€ и дистрибуци€ чрез вертикалното решение RI (Retail.Intelligence - RI), внедрено от Balkan Services ("Ѕалкан —ървисис"). RI е продукт за управленски справки и анализ на данни, разработен на база Business Intelligence платформата Qlik Sense. ѕродуктът е създаден специално за компании от сектора на търгови€ на дребно.

¬ертикалното решение Retail.Intelligence е създадено, за да отговори на нуждата от детайлен анализ в предпри€ти€ от търговски€ сектор. ѕродуктът съдържа набор от предефинирани справки, подход€щи за анализ на продажбите, а основно предимство е краткото време, необходимо за внедр€ване – само н€колко дни. RI осигур€ва още възможност за интерактивност, като позвол€ва генериране на справки, според индивидуалните предпочитани€ на отделни€ потребител. –ешението предлага сравнение на данните в различни времеви рамки (YTD и MTD), а също и следене на ключови показатели (KPIs) за клиенти и продукти.

Ѕлагодарение на RI се оптимизира значително оперативната работа по изготв€не на справки и анализи в »зида. «а нуждите на компани€та са разработени н€колко допълнителни функционалности на продукта, които да обслужват специфичните бизнес процеси в предпри€тието. —истемата решава най-сериозните предизвикателства пред компани€та, сред които консолидиране на еднотипни данни по дистрибуционни€ канал, бързо извличане на информаци€, както и детайлен анализ. RI осигур€ва на потребителите възможност за достъп от всички видове уеб браузъри, както чрез настолни, така и чрез мобилни устройства.

ѕрочетете още: ‘ирмите у нас търс€т комплексни бизнес решени€

„≈дно от големите предизвикателства при реализирането на проекта беше изключително кратки€т срок за внедр€ване на системата – 5 дни. Ѕлагодарение на софтуерното решението RI времето за получаване на справки е намалено в пъти, въпреки големи€ обем натрупани данни. —правките се генерират на практика веднага“, това сподели ћладен ћатеев, управл€ващ директор на »зида ќќƒ.

„„рез RI »зида подобри процеса по планиране на доставките си на база по-детайлни€ и точен анализ на данните за предходни периоди.  омпани€та усп€ва по-бързо и лесно да взима управленски решени€ за продуктовото си портфолио и клиентска база“, сподели ¬енелин ƒимитров, старши BI консултант в Balkan Services.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€

—ингапурски€т специалист в областта на архивирането, възстанов€ването и защитата на данни създава свой гол€м инженерингов център в —офи€, в който до 2-3 години тр€бва да работ€т над 200 високовалифицирани специалисти. “ова об€ви главни€т...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас