Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Решения за печат
12 сеп
2016
 
 

HP предлага $1 млрд. за бизнеса с принтери на Samsung

Една подобна сделка може да намали зависимостта на HP от лазерните технологии на Canon.

3425 прочитания

HP Inc. разполага с план за подпомагане на сблъскалите се с проблеми приходи от продажби на принтери – закупуване на бизнеса с печатащи решения на Samsung. Чрез сделката, оценена на 1,05 млрд. долара, компанията се надява да укрепи позициите си в сегмента на копирните устройства, който тя оценява на 55 млрд. долара годишно.

Най-интересно за HP Inc. е портфолиото от мулти-функционални лазерни устройства на Samsung, можещи да печатат и в A3 формат. Паралелно с това при реализиране на сделката компанията ще се сдобие и с 6500 патента. Освен това служителите й ще се увеличат с 6000 души, 1300 от които – учени и инженери.

Прочетете още: IDC: Спад при принтерите, ръст при управляваните печатни услуги

В началото на 2016 г. HP представи мастилно-струйната технология PageWide, при която мастилата нанасят върху хартията не от подвижна глава, а от дюзи, разположени по цялата широчина на страницата.

Сред потенциалните цели може да е и намаляването на зависимостта от от лазерните технологии на Canon, които се използват в продуктите на HP. Редно е обаче да се отбележи, че и двете компании подчертават, че планират да продължат настоящото си партньорство.

Дялът на Samsung на пазара на решения за печат е повече от десет пъти по-малък от този на HP, така че сериозен мигновен ефект от евентуалното придобиване надали може да се очаква.

Корейската компания обикновено не съобщава конкретни данни за печалбите си в сегмента, а ги групира заедно с дисплеите, дигиталните продукти, продуктите за лична грижа и медицинското оборудване. В понеделник обаче от там публикуваха точно такава информация. През 2015 г. принтерите са донесли на компанията 2 трлн. вона (около 1,8 млрд. долара).

HP пък докладва 21,2 млрд. долара приходи в сегмента за 12-те месеца до 31 октомври 2015 г. – 8% спад спрямо година по-рано. За трите месеца до края на юли 2016 г. пък оборотът се е свил с 14 на сто, достигайки 4,4 млрд. долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас