Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
01 сеп
2016
 
 

Настолни компютри с иновативен дизайн от HP

5041 прочитания

Два нови настолни компютъра, целящи да разчупят традиционните разбирания за подобен тип машини представи HP Inc. Pavilion Wave е проектиран за домашна употреба с акцент върху аудио преживяването. Elite Slice пък е модулен настолен компютър, създаден за комуникация и продуктивност.

HP Pavilion Wave предлага компактен дизайн с мощта на пълноразмерно десктоп устройство. Според компанията компютърът е изграден около напълно интегрирана и усъвършенствана аудио система, предназначена за използването на Cortana (виртуалният помощник на Micorosoft, вграден в Windows 10), слушането на музика, гледането на филми, воденето на разговори в интернет. Компютърът е проектиран в с триъгълна форма и разполага с параболичен рефлектор с вграден говорител в горната част, осигуряващ 360-градусово аудио.

HP Pavilion Wave

Прочетете още: HP представи компютри със защита от надничане

Триъгълният дизайн включва три основни зони за компонентите: дънната платка е разположена в едната страна, твърдият диск се намира във втората, а охлаждането – в третата. Дизайнът на охлаждането използва топлопроводи за извличане на топлия въздух от дънната платка и видеокартата и изтласкването му през горната част на компютъра за безпроблемна и работа на устройството.

HP Elite Slice пък е най-малкият настолен компютър на HP. Според производителя това е и първото подобно модулно устройство бизнеса с безжична свързаност, позволяваща на потребителите да си сглобят компютър по свой собствен избор.

Модулният HP Elite Slice

Потребителите могат да избират измежду фабрични капаци или модули за добавянето на различни функционалности, в т.ч. капаците за сътрудничество HP Collaboration Cover или за безжично зареждане на мобилни устройства HP Wireless Charging Cover, както и модулите за монтаж, напр. аудио модула HP Audio Module (за виртуални срещи) или модула с оптично дисково устройство HP ODD Module.

Портфолиото включва и новото решение HP Elite Slice for Meeting Rooms – компютър, създаден специално за конферентната зала. Той съчетава съчетава HP Elite Slice с модулуите HP Collaboration Cover, HP Audio Module и софтуера Intel Unite за създаването на удобно бизнес конферентно решение.

„Съвременните потребители на настолни компютри искат стилни, иновативни и мощни устройства с възможност за нови преживявания – сподели Аким Кътлър, генерален директор на звеното за персонални системи на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). – Настолните компютри HP Pavilion Wave и HP Elite Slice са резултат от усилията на инженерите и дизайнерите на HP, които трансформират традиционния десктоп, преосмисляйки формата, размера и външния вид на устройствата, като същевременно добавят функционалност за нови приложения.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас